Продають отруту і нікого не бояться, або як у Дрогобичі підробленим алкоголем торгують у центрі міста.

Притон на вулиці Шолом-Алейхема

Інформація, яку подають у ЗМІ, може стати приводом для розслідування. Сподіваємося, що ця стаття стане поштовхом для правоохоронців, щоби вони врешті проявили ознаки життя і припинили алкогольне беззаконня, що відбувається в Дрогобичі протягом десятиліть.
***
Щонайменше два алкогольних “притона” і дві відкриті точки продажу контрафактного алкоголю працюють у Дрогобичі в центрі міста.
Ні для кого з дрогобичан не є секретом, що на вулиці Шолом-Алейхема у самочинно збудованому приміщенні функціонує кнайпа-алкопритон. Тут продають контрафактний алкоголь. Ми неодноразово писали про цю проблему, знімали відео і навіть домоглися накладення штрафу на одну з його продавчинь.
Однак попри розголос та ажіотаж, який щоразу виникав після чергового оприлюднення нашого відео чи фотографій з притону, незаконна діяльність продовжується й надалі.
Клієнтами цієї кнайпи щоденно є сотні чоловіків та жінок. Все це відбувається в центрі міста, звідки до поліції кілька сотень метрів, а до податкової, де знаходиться податкова поліція, трохи більше кілометра. А поруч із цим “закладом” розташована книгарня та школа іноземних мов, яку відвідують діти. Щодня повз цей притон проходять тисячі дрогобичан, але схоже, усім байдуже, що там відбувається.

Для поліції: у будинку на Шолом-Алейхема 10/1 продають контрафактний алкоголь. Таку ж діяльність проводять у будинку за адресою Площа Ринок, 9, в приватній квартирі на першому поверсі. І нехай не вводить в оману “канікули” на “точці”. Сусіди, жартують, що власниця повернеться з Мальдів чи Індонезії, і тут знову щодня — зранку і ввечері — у внутрішньому дворику можна буде побачити десятки клієнтів.
Ця інформація не є секретом ні для кого з дрогобичан і, мабуть, для правоохоронців теж. Просто люди або звикли, або просто намагаються не помічати.

у дворі цього будинку продають алкогольну отруту

Найбільш брутальним проявом зухвальства та безкарності у нашому місті є продаж підробленого алкоголю та спирту при вході у продуктовий павільйон КП “Дрогобицький ринок”. У двох наметах нібито продають пластикові торбинки — кульки, як кажуть в народі. Насправді, це таке нехитре прикриття, бо поруч з пакетами, вони продають алкоголь. Милі на вигляд жінки, на повну порушують закон.

на “чергуванні”

Процедура купівлі відбувається на німо: просто треба підійти дати необхідну суму і тобі віддадуть те, що треба. Продавчині нікого не бояться, бо й у цьому випадку — всім байдуже, зокрема, — працівникам правоохоронних органів.
Щоранку до цих пунктів алкоголізму в Дрогобичі підвозять все нові й нові білі мішки, заповнені оковитою, а у сусідньому будинку знаходиться “склад” цієї небезпечної продукції. Не треба бути слідчим чи оперативним працівником поліції, щоби зафіксувати всі ці речі та зрозуміти, що відбувається.

“під прикриттям”

Чому досі фіскальна служба, до складу якої входить податкова міліція, до повноважень яких належить боротися з такими незаконними явищами, жодним чином не реагують — таємниця!

Хотілося б, щоб реакцією на цю публікацію була масштабна операція по боротьбі з такими наливайками й врешті у місті було закрито такі притони.
Алкоголізм це велика проблема не лише окремої людини, яка страждає на цю залежність, це масштабна проблема вседержавного значення, яка загрожує національній безпеці країни, адже статистика свідчить: щороку кількість хворих на алкоголізм збільшується, і серед них чимало дітей.
А цим “підприємцям” байдуже кому продавати — чи дорослому чоловікові чи жінці, чи дитині. Деградація.
***
Україна займає перше місце у світі за рівнем дитячого алкоголізму. 87% українських школярів хоча б раз пили алкогольні напої, 26% – вживають алкоголь кілька разів на місяць. Такі дані Всесвітньої організації охорони здоров’я представила волонтер ГО «Дух нації» Аліна Мариненко в Українському кризовому медіа-центрі.

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top