В Україні дешевшає пальне! На деяких АЗС впали ціни до гривні на літрі.

Фахівці пояснюють: кризова ситуація з імпортом пального в Україну минула, світові ціни на нафту знижуються. Представник президента в Кабміні Андрій Герус пояснює: це не адміністративне регулювання цін. Для цього є суттєві підстави.

По-перше, вартість нафти знизилася у середньому доларів на 10. По-друге, відновив роботу нафтопровід Дружба, який Білорусь мусила перекрити, бо звідти текла неякісна російська сировина.

Так само автозаправки відреагували і на російські лякалки – скоротити з початку літа постачання нафтопродуктів. А коли побоювання ринку не справдилося, ціни відкотилися назад.

Зниження роздрібних цін давно назріло, бо на оптовому ринку вони просіли ще два місяці тому. Але оператори зволікали, розповідає представник президента в уряді Андрій Герус. Тож найбільших продавців пального покликали на зустріч. Каже, це не ручне регулювання, а консультації. Вони подіяли.

За підрахунками Геруса, від такого зниження виграють  7 млн автомобілістів. Вони всі разом за місяць зекономлять мільярд гривень.

Утім, порад і тенденцій дотрималися не всі заправки. На деяких за літр бензину й досі просять майже 35 грн.

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top