Арештовані рахунки і три дні мовчанки. Фінансова діяльність Трускавецького водоканалу заблокована

1 липня, суд наклав арешт на рахунки та майно Трускавецького водоканалу, через невиконання рішення суду по сплаті частини боргу. За три дні керівництво водоканалу курорту жодним чином не відреагувало, повідомив керівник КП «Дрогобичводорканал» Роман Шагала.

Ще 20 лютого 2019 року апеляційний господарський суд зобов’язав Трускавецький водоканал повернути Дрогобицькому в примусовому порядку 5 мільйонів гривень боргу.  Станом на перше липня постанова суду не виконана. Роман Шагала наголосив, що вони намагалися дипломатично врегулювати питання, з лютого по липень провели п’ять нарад на рівні керівництва двох підприємств, за участю міської влади обох міст – однак результату не досягнуто.

Водопостачання для Трускавця поки не припиняли, але якщо не буде поточної проплати за спожиту воду, у кранах стане сухо.

Боргова тяганина тягнеться ще з 2014 року. Трускавецький водоканал сьогодні винен Дрогобицькому 12,3 млн. грн. Правоту Дрогобицького підприємства повністю визнає суд. За три останні роки на його користь було прийнято 11 судових рішень. Дрогобицький водоканал написав рекордну кількість листів, організував чимало нарад, але боржник демонстративно пасивний. Частину Трускавецький водоканал погашає згідно із судовими рішеннями про розтермінування, водночас нарощує поточну заборгованість за спожиті послуги. Прогресу не видно.

Зрозуміло одне, що без додаткового інвестування Трускавецький водоканал цей борг не сплатить. Власниками водоканалу курорту є фірма “Альфа-плюс” та Трускавецька міська рада, які мали б рятувати своє підприємство, але зайняли позицію “моя хата скраю”.

Не покращить ситуацію підняття тарифів, бо законодавством заборонено у структуру тарифу закладати видатки на погашення заборгованості попереднього періоду.

Так виглядає, що Трускавецький водоканал очікує сумна перспектива банкрутства.
Власникам підприємства необхідно вжити рішучих заходів для відновлення його платоспроможності, або ж владі курорту доведеться прийняти рішення про припинення його збиткової діяльності.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top