16 квітня — презентація теренової гри “Гурби-Антонівці” у Дрогобичі

 

Розпочалась кампанія реєстрації на найбільшу в Україні спортивно-патріотичну теренову гру для молоді “Гурби-Антонівці”. Подія щороку збирає понад 400 учасників зі всієї країни та виступає потужною платформою для об’єднання і вишколу молодих людей, які прагнуть змінювати країну.

Презентація гри у Дрогобичі відбудеться у вівторок 16 квітня.

Локація: у сесійній залі Дрогобицької міської ради.

Початок: о 15:00

“Запрошуємо старшокласників та студентів навчальних закладів ознайомитись з грою безпосередньо від організаторів. Якщо коротко по грі, то протягом трьох діб учасники житимуть в лісі та відтворюватимуть партизанську боротьбу на місці найбільшого бою УПА проти НКВС, змагатимуться за перемогу та набудуть неоціненний досвід командної роботи та поводження в екстремальних умовах”, – розповідає Ярослав Регей на псевдо “Білас”, координатор ГО “Права молодь”, ветеран АТО, парамедик та волонтер.

“Гра передбачена для хлопців і дівчат 18-29 років з усієї України, для тих, хто готовий прожити 60 годин у лісі. Триватиме вона 2-5 травня у лісовому масиві на межі Тернопільської та Рівненської областей, поблизу урочища Гурби. Це не просто гра, а своєрідний вишкіл, кузня, що виковує нову генерацію патріотів, які змінюють країну. Дрогобичани ще не брали участь у цій грі. Важливо, щоб цього разу наше місто було представлене на цій унікальній грі”, – Ярослав Білас.

Гра відбувається у лісі площею 20 км квадратних та триває 3 доби без перерви, часто найцікавіші події розгортаються саме вночі. За перемогу змагаються 2 курені – «Вовки» та «Леви». А «життя» учасника – це нарукавна пов’язка. Перемогти – означає здобути найбільшу кількість балів: «вбити» якомога більше суперників, знайти ворожий штаб з прапором та втримати свій.

«Вбити» – означає зірвати нарукавну пов’язку гравця у бої, застосовуючи лише прийоми боротьби, без прямих ударів. Щороку на гру приїжджає декілька сотень юнаків та дівчат із всієї України. Учасники ночують без наметів, організованого харчування немає.

Участь у грі безкоштовна. Табір організовує Молодіжний Націоналістичний Конгрес та Міністерство молоді і спорту України.

Дізнатися деталі та зареєструватися можна на сайті http://gurby.org.ua

***

Місце проведення: на межі Тернопільської і Рівненської областей, поблизу урочища Гурби.

Дата: 2-5 травня 2019 (захід відбувається щорічно)

Організатори заходу: Міністерство молоді та спорту України у партнерстві з Молодіжним Націоналістичним Конгресом

Участь у грі безкоштовна.

Дізнатись більше про гру: http://gurby.org.ua/

Сторінка у FB: https://www.facebook.com/gurby.org.ua/

Історичний контекст:

На межі Тернопільської та Рівненської областей, урочище Гурби, поблизу села Антонівці, зараз спокійно. Саме тут 75 років тому Українська Повстанська Армія вийшла на героїчний бій з військами НКВС. Сили ворогів та технічне забезпечення були в рази більшими. Хоч радянські війська і здобули тактичну перемогу, та це не зламало наших воїнів. Вони проявили незламність духу та відданість країні.

Втрати УПА налічували до 100 людей, а вбито повстанцями було понад 900 радянських солдатів, стільки ж поранено.

Українці боролись за незалежність в XX ст. не з такою величезною кількістю солдатів та забезпеченням як Радянський Союз, а діяли методом “Партизанки”: застосовували тактику малих груп, нападали зненацька та намагалися обманути ворога.

Дух історичної боротьби пронизує кожний квадрат терену. Тільки під час гри ти відчуваєш себе гідним сином Батьківщини, що здатен подолати страх та нерішучість заради однієї мети – спільної перемоги.

Правила гри:

Гра відбувається у лісі на території 20 км², обмеженій маркувальною стрічкою. Триває 3 доби без перерви, часто найцікавіші події розгортаються вночі. Учасники заходу ночують без наметів, організованого харчування немає.

За перемогу змагаються два курені – “Вовки” та “Леви”. Курені діляться на менші частини: чоти і рої за аналогією розподілу груп в УПА.

“Життя” учасника — це нарукавна пов’язка: в одного куреня — жовта, в іншого — червона.

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top