У Дрогобичі проекти рішень ради та виконкому можна обговорювати онлайн/ Новий інструмент електронної демократії

 

У Дрогобичі запрацював черговий інструмент електронної демократії – е-консультації з громадськістю. В режимі онлайн відтепер можна висловлювати свої думки, пропозиції щодо нормативних актів, які виносяться на розгляд сесії Дрогобицької міської ради та виконавчого комітету.

Мова йде про рішення виконкому та рішення сесії.

Результати  проведення обговорень будуть враховуються Виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради під час прийняття остаточного рішення в їхній подальшій роботі. 

Про це повідомив керівник відділом ІТ Станіслав Гайдер.

Користатися з новим сервісом можна вже зараз, перейшовши за посиланням: https://consult.e-dem.tools/4610600000

Обговорення важливих нормативних документів, опитування громадської думки та е-консультації допоможуть громаді та владі консолідувати зусилля для сталого розвитку міста.

 Електронного обговорення нормативно-правового акту – це оприлюднення проекту нормативно-правового акту органами місцевого самоврядування з можливістю коментування документу учасниками е-консультації та внесенням власних коментарів.

 Електронного опитування – це проведення опитування задля виявлення громадської думки з питань, віднесених до відання місцевого самоврядування. Електронне опитування може мати як просту форму (певна кількості питань із закритим переліком варіантів відповідей, опитувальник з одним варіантом відповіді, з декількома варіантами відповіді) так і складну форму (опитувальник з можливістю редагуванням відповідей; з налаштуванням діапазону балів оцінки або рейтингування).

 Електронної консультації з громадськістю – це оприлюднення пропозиції щодо вирішення певного питання з можливістю коментування учасниками е-консультації та внесенням власних коментарів.

 

Проект реалізовано ДМР спільно з партнерам Програма EGAP та Громадяни в дії.

***

Важливо, щоб депутати, голосуючи на сесіях, члени виконкому, приймаючи рішення, та влада у цілому, враховувала думку громади, яка обов’язково буде використовувати цей інструмент електронної демократії та ділитися своїми думками та пропозиціями.

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top