Фейкові заклики до самосуду над Броничанами #Небайдужі_дрогобичани


23 жовтня по Дрогобичу були розповсюджені фейкові оголошення про розшук людей зі світлинами тих, хто причетний до блокування сміттєзвалища в Брониці. В цих листівках написана провокативна інформація від імені ініціативної групи “Небайдужі дрогобичани” щоб скомпрометувати громадський рух та розпалити ворожнечу між громадами Брониці та Дрогобича.


Справжня ініціатива “Небайдужі дрогобичани”, яка самоорганізувались на загальноміському віче “За чисте місто” 17 жовтня, має на меті не звинувачувати мешканців Брониці та винити їх у всіх бідах Дрогобича чи у тому, що вони блокують сміттєзвалище, а спільними зусиллями знайти шляхи розв’язання проблеми у яке потрапило наше місто.
Мета та завдання цього провокативного повідомлення вкотре збурити громаду Дрогобича, перевести незадоволення дрогобичан на мешканців Брониці, – переконані учасники ініціативи “Небайдужі дрогобичани”.
***
Ініціатива “Небайдужі дрогобичани”, до якої увійшли представники всіх мікрорайонів Дрогобича, працюють над тим щоб:
– примирити Дрогобич з Броницею.
– розробити дорожню карту виходу Дрогобича зі сміттєвої кризи.
– об’єктивно дослідити причини сміттєвої кризи.
– спонукати дрогобичан до підвищення культури сортування сміття та спонукати владу створити умови для якісного сортування сміття.
– донести до громади Дрогобича та району інформацію про справжні причини сміттєвої кризи.
– залучити альтернативні суб’єкти господарювання до процесу вивезення сміття, створюючи альтернативу Комбінату міського господарства, який є монополістом у Дрогобичі.

“Ці листівки – провокація, яка повинна розсварити мешканців Дрогобича та Брониці. Наша ініціатива працює в напрямку побудови співпраці між усіма сторонами протистояння і наша кінцева мета – очистити місто від сміття, зробити так, щоб Дрогобич більше ніколи не потрапляв в таких колапс. Як це зробити – розібрати ситуацію, визначити стейкхолдерів процесу, напрацювати якісні пропозиції, залучити експертів і разом, усіма силами та можливостями, переламати ситуацію”, зазначив Олександр Рак, один з організаторів ініціативи “Небайдужі дрогобичани”.


Учасники ініціативи “Небайдужі дрогобичани” розповіли, що вже в найкоротший час буде проведено відкриту презентацію свого бачення по вирішенню сміттєвої кризи у Дрогобичі.
Про таку зустріч буде анонсовано заздалегідь.

Детальніше з ініціативою “Небайдужі дрогобичани” можна слідкувати на сторінці у Facebook – https://www.facebook.com/groups/245340896176981/

Віче “За чисте місто”, організоване ініціативою “Небайдужі дрогобичани”

 

Власна інформація

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top