Заміну світильників вуличного освітлення у Дрогобичі проведе “своя” фірма “СЕТА- УКРАЇНА”

Тендер на заміну світильників вуличного освітлення у Дрогобичі виграло підприємство, пов’язане з фірмами, які виконують у Дрогобичі усі найдорожчі роботи, де замовником виступає Департамент міського господарства.

Чи не змова це часом, спланована чиновниками та групою тернопільсько-франківських фірм, яким неймовірно “таланить” у Дрогобичі тендери вигравати?!

В статті “Хто зірве джекпот на заміні світильників вуличного освітлення у Дрогобичі? Перемогу віддадуть знову “своїм”? ми описали історію розіграшу тендеру “Заміна світильників вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій в м. Дрогобичі Львівської області (реконструкція)”, який розігрував Департамент міського господарства (керівник Роман Москалик).

Це закупівля має довгу і складну історію, бо через різноманітні причини його довго не могли завершити.

Врешті, 12 жовтня на порталі Рrozorro було оголошено переможця.

Ним стало підприємство з Івано-Франківська ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА”, яке вже раз обирали переможцем у цих торгах, але фірми, чиї пропозиції було відхилено, подали скарги в Антимонопольний комітет. Результати торгів було скасовано.

Детальніше зі статтями, пов’язаними з цим тендером можна ознайомитися за посиланнями:

https://drogmedia.net.ua/2018/09/25/normal-ne-svitlo-misiya-nemozhly-va/

https://vartonews.com.ua/2018/09/29/i_znovy_wony/

17 серпня Департамент міського господарства ДМР вкотре оголосив торги. Дата розкриття тендерних пропозицій тричі змінювалась, які і переможці, але тендерний комітет Департаменту міської ради усім відмовляв через різноманітні причини і ось, коли залишилися лише два учасники, а це відомий у місті “тендерний щасливчик” “ТОВ “ТЕРКОМБУД” та ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА”, перемогу віддають ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА”, яка запропонувала найнижчу ціну – 20 780 000,00 UAH з ПДВ. Відтак, департамент міського господарства опублікував повідомлення про намір укласти договір саме з цим підприємством

Ми вкотре хочемо вам розповісти про факти, які свідчать, що фірми, які беруть участь у “топових” тендерах, які розігрує департамент міського господарства, є між собою пов’язані.

ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА”: підприємство зареєстровано в Івано-Франківську, власником є  п. Тетяна Косенко, яка також є співвласницею фірм ТОВ “ВЕСТА ТРЕЙД” та корпорації “УКРТРАНСЖИЛБУД”.

Обидві фірми неодноразово очолював Сергій Леонідовича Жирний, який дотичний до ремонту доріг та інших замовлень у Дрогобичі.

Нагадаємо, що в Дрогобицькому ВП ГУ НП України у Львівській області від 20.06.2018 року розпочато кримінальне провадження за фактом систематичного привласнення впродовж 2017-2018 років бюджетних коштів службовими особами корпорації “Укртрансжилбуд” (ЄДРПОУ 32776178) при виконанні робіт, замовником яких виступало КП ”Управління капітального будівництва”, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи корпорації “Укртрансжилбуд” на замовлення КП ”Управління капітального будівництва” ДМР проводять роботи по реконструкції площі Ринок у Дрогобичі, вартість та об’єми яких не відповідає фактичному виконанню. Разом з цим встановлено, що КП УКБ Дрогобицької міської ради проводить авансовий перерахунок бюджетних коштів на рахунок корпорації Укртрансжилбуд, яка зареєстрована у Івано – Франківську, за начебто виконані роботи, які в подальшому перераховують на ТзОВ “Теркомбуд” (ЄДРПОУ 40383198) та ФОП ОСОБА_3) з метою подальшого зняття таких в банківських установах, а згодом розподіляють їх між учасниками вказаної схеми”.

ТзОВ “Теркомбуд” та “Укртрансжилбуд” разом брали  участь у тендері “Реконструкція площі Ринок у м. Дрогобичі Львівської області”, але ТзОВ “Теркомбуд”, схоже, поступилися ціною. Відтак, перемогла “Укртрансжилбуд”, яка згодом почала перераховувати кошти фірмі ТзОВ “Теркомбуд” – своєму конкурентові на тендері.

Так само пані Косенко, якій належить ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА”, є засновницею ГО “Галичани”, де головою є Сергій Леонідович Жирний, чоловік який виконує роботи на Грушевського та Чорновола, і який вже доволі впізнаваний персонаж з великими амбіціями гравця публічного простору Дрогобича.

Скрін з сайту youcontrol.com.ua

Ось такі “фірмочки” освоюють наші бюджетні кошти в Дрогобичі.

В наших наступних розслідуваннях ще більше фактів про схеми, які реалізуються у Дрогобичі за участі підрядних організацій та влади.

 

Олег Дьорка, член НСЖУ,  редактор “Варто”

***

Вся інформація до статті взята з відкритих джерел та порталу youcontrol.com.uа

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top