Хто зірве джекпот на заміні світильників вуличного освітлення у Дрогобичі? Перемогу віддадуть знову “своїм”?

Журналіст газети Медіа Дрогобиччина в статті “НОРМАЛЬНЕ СВІТЛО: МІСІЯ НЕМОЖЛИВА?” описали довгий і складний процес закупівлі освітлення для вулиць Дрогобича, який триває вже декілька років.

Коротко: у Дрогобичі якісне вуличне освітлення могло б бути вже давно, якби не декілька “але”.

Детальніше зі статтею можна ознайомитись за посиланням:

https://drogmedia.net.ua/2018/09/25/normal-ne-svitlo-misiya-nemozhly-va/

Одним з фігурантів цих тендерних епопей є фірма ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА” – підприємство, яке вже раз обирали переможцем у цих торгах, але фірми, чиї пропозиції було відхилено, подали скарги в Антимонопольний комітет.

“Комісія комітету визнала, що пропозиція жодного з позивачів не відповідає вимогам документації. Так само як і пропозиція переможця торгів ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА”.  Тому на вимогу Антимонопольного комітету тендерний комітет департаменту скасовує рішення про визнання ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА” переможцем. Торги визнають такими, що не відбулися”, – йдеться у статті газети Медіа Дрогобиччина.

17 серпня Департамент міського господарства ДМР знову оголошує конкурс на проведення торгів. Дата розкриття тендерних пропозицій тричі змінювалась.

20 вересня на порталі Рrozorro опубліковано протокол розкриття, відповідно до якого найнижчу ціну в тендері “Заміна світильників вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій” запропонувала фірма ТзОВ науково-промислова компанія «Східно Європейський Енергетичний Союз».

Однак, це підприємство тендерний комітет Департаменту міського господарства не спішить оголошувати  переможцем, відтак продовжив розгляд тендерної пропозиції до 1 жовтня 2018 року.

Чи віддадуть перемогу ТзОВ науково-промислова компанія «Східно Європейський Енергетичний Союз», чи знову через відхилення пропозицій інших учасників “переможцем” визнають ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА”?!

Питання на яке ми скоро отримаємо відповідь.

ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА” викликає у нас особливу увагу, адже підприємство зареєстровано в Івано-Франківську, власником є  п. Тетяна Косенко, яка також є співвласницею фірм ТОВ “ВЕСТА ТРЕЙД” та корпорації “УКРТРАНСЖИЛБУД”. Обидві фірми неодноразово очолював Сергій Леонідовича Жирний, який дотичний до ремонту доріг та інших замовлень у Дрогобичі.

Нагадаємо, що в Дрогобицькому ВП ГУ НП України у Львівській області від 20.06.2018 року  розпочато кримінальне провадження за фактом систематичного привласнення впродовж 2017-2018 років бюджетних коштів службовими особами корпорації “Укртрансжилбуд” (ЄДРПОУ 32776178) при виконанні робіт, замовником яких виступало КП ”Управління капітального будівництва”, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи корпорації “Укртрансжилбуд” на замовлення КП ”Управління капітального будівництва” ДМР проводять роботи по реконструкції площі Ринок у Дрогобичі, вартість та об’єми яких не відповідає фактичному виконанню”.

Невже Департамент міського господарства знову зіграє на руку Івано-Франківським фірмам, які немов “окупували” Дрогобич?

Про діяльність франківських фірм читайте у наших наступних публікаціях.

***

Як ви гадаєте? Хто переможе?

Слідкувати за тендером можна тут:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-08-17-002167-c

 

Олег Дьорка

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top