Дрогобичани взяли участь у міжнародному проекті “Театр нас поєднав” (ВІДЕО)

Наприкінці цьогорічного літа майже половина творчого складу студентського театру “Альтер” Дрогобицького Франкового вишу взяла участь у спільному українсько-польському проекті “Нас поєднав театр”.
Як каже одна з учасниць, акторка-дрогобичанка Оленка Юркевич, “працювати було неймовірно легко та приємно”, це, зрештою, можна побачити на знятому під час спільної праці молодих театралів відеоролику.

Відбувалися театральні зустрічі в невеличкому селі Нові Гути ґміни Ожиш Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща.

В проекті, який відбувався Будинку творчої праці Ренесово (Dom pracy twórczej Renesowo) взяли участь 19 молодих людей: дев’ять поляків і десять українців.

Лише за десять днів щойно створена польсько-українська театральна група змогла успішно себе реалізувати в трьох театральних методиках: імпро, форум-театр, а також зробити виставу за мотивами “Мертвого класу” Тадеуша Кантора та показати це все глядачам .

Й за це учасники зустрічей неабияк вдячні організаторові — Фундації РенесАрт (Fundacja RenesArt) та всім причетним.

На завершення розмови з нашим кореспондентом мовила Оленка Юркевич: “Дякуємо Театрові за те, що нас поєднав і поєднуватиме в подальшому, адже вже небавом наші друзі з Польщі приїдуть до нас, і ми разом покажемо результати нашої праці за методикою імпро під час святкувань днів Дрогобича 21 вересня”.

Довідка:
“Нас поєднав театр” – зустріч в рамках українсько-польського обміну молоді.
Організатор: Фундація “РенесАрт” ( “Fundacja RenesArt”)
Партнери: Товариство “Альтер” з Дрогобича, Товариство Тетатру “Кльосарт” з Ольштина, Студентський театр “Цезар”, Елцький Центр культури, Будинок культури в Ориші.

Посилання на джерело: http://maydan.drohobych.net/?p=59530

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top