Вдруге у Дрогобичі акція “Велосипедом на роботу” /// 19 вересня

Вруге у Дрогобичі акція “Велосипедом на роботу”

Організовує акцію ГО “Вело Дрогобич”, яка запрошує кожного дрогобичанина активніше користуватися велосипедом у повсякденному житті, прямуючи на роботу чи навчання. Ця акція має за мету продемонструвати переваги велосипеда для пересування по місту, а також стимулювати роботодавців, керівників організації та власників бізнесу, створювати кращі умови для працівників чи клієнтів, які хочуть їздити на велосипеді.

Акція відбудеться 19 вересня, на площі біля пам’ятника Ю. Дрогобичу о 7:30 год.

Учасники акції “Велосипедом на роботу”, 2017 рік

Організатори запрошують дрогобичан взяти участь в акції і, можливо, вже зовсім скоро поїздки до місця праці на велосипеді стануть нормою повсякденного життя на Дрогобиччині.

Коментує координатор акції, учасниця ГО “Вело Дрогобич” Марина Шквиря:
“Велосипедом на роботу” це акція якою ми хочемо популяризувати велосипед, як зручний вид транспорту, адже їзда на велосипеді не лише збільшує рівень гормонів щастя, підвищує життєвий тонус і продуктивність, але й покращує якість життя людей у місті. 19 вересня ми проведемо конкурс на найкращий діловий “лук” (ред. вигляд) серед усіх учасників та учасниць заходу, гарний настрій на цілий день та гарна фотографія на пам’ять – гартовані кожному.

Марина Шквиря

– Марино, розкажи про переваги щоденного алгоритму “велосипедом на роботу”.

–  Я мешкаю неподалік залізничного вокзалу, а працюю в іншій частині Дрогобича, на вулиці Івана Франка (ред. магазин Active Life – товари для спорту та відпочинку) Чому обираю велосипед?! Тому що велосипедом я на роботі вже за 15 хв, а громадським транспортом мені треба витратити аж 30 хв, і це в кращому випадку.

–  Наскільки Дрогобич облаштований для того, аби їздити по ньому велосипедом?
– Не можу сказати, що все ідеально в місті для щоденного користування велосипедом – не вистачає інфраструктурних об’єктів, підприємці не встановлюють велопарковки для заохочення співробітників добиратися велосипедом, але попри досить складні умови, я знаю багато людей, яким нічого не заважає використовувати велосипед як транспорт.  Це зручно, швидко, екологічно і, найважливіше, корисно для здоров’я!
Якщо б більше людей пересідало на велосипеди, то місто було б комфортнішим і автомобілів стало б менше, а це – “відкриті” історичні вулички для зручних прогулянок, чистіше повітря та щасливі люди.

А тим часом поки у Дрогобичі готують нову велоакцію, яка відбудеться 19 вересня, нідерландським працівникам, які користуються велотранспортом, щоб добиратись на роботу, влада планує здійснювати доплати. На думку урядовців, це стане одним із способів подолання заторів на дорогах.

 

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top