У Дрогобичі зросте вартість проїзду у громадському транспорті до 5 гривень///

Схоже на те, що вже зовсім скоро у Дрогобичі зросте вартість проїзду у громадському транспорті.

На сайті міської ради опубліковано проект регуляторного акту, у якому пропонується встановити новий тариф на перевезення одного пасажира у розмірі 5,00 грн.

Чиннний тариф на послуги з перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування затверджено рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 29.06.2017 р. №141 «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті» у розрахунку на перевезення одного пасажира встановлено у розмірі 4,00 грн.

Основний мотив підняття вартості проїзду описано у аналізі регуляторного впливу до проекту рішення виконавчого комітету, це зростання цін на ринку нафтопродуктів та підняттям мінімальної заробітної плати, мовляв вартість паливно-мастильних матеріалів, що врахована в чинних тарифах на послуги з перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування, становить 22,95 грн., що на 43% менше ніж у 2017 р. (30,45 грн.), рівень мінімальної зарплати що діє з 01.01.2018 року (3723 грн.) на 20% перевищує рівень мінімальної зарплати 2017 року (3200 грн.).

“Стрімке підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів, зростання витрат на оплату праці призводить до збільшення фактичних витрат перевізників м. Дрогобича, їх збитковій діяльності. За даними КП «Комбінат міського господарства» за результатами роботи за 7 місяців 2018 р., у наслідок не прогнозованого підвищення цін, підприємство понесло збитки з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в розмірі 170,3 тис. грн. Рівень тарифу на фоні підвищення цін на паливно-мастильні матеріали, збільшення витрат на оплату праці унеможливлює отримання прибутку перевізниками м. Дрогобича, що забезпечують перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування, призводить до їх збиткової діяльності”, – йдеться у документі.

Відтак, зауваження та пропозиції щодо проекту регуляторного акту можна подавати у відділ економіки виконкому Дрогобицької міської ради каб. 29 або  за поштовою адресою: пл. Ринок, 1, м. Дрогобич, 82100 чи за електронною адресою: [email protected].

Схоже, що піднняття ціни на послуги перевезення у Дрогобичі на одру гривню це справа часу. 29 червня 2017 року, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міської ради, коли було прийнято рішення «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті», аргументація влади була така сама – “підняття тарифу на перевезення з 3 до 4 гривень наслідок збільшення розміру мінімальної заробітної плати та зростання цін на ринку нафтопродуктів”.

На черзі, мабуть, підняття проїзду на міжміські перевезення, у Трускавець, Борислав, Стебник, Самбір та Львів… 

Добре було б якби з цими підняттями цін і якість надаваних послуг теж зростала.

Варто відмітити, що вартість проїзду у маршрутках Дрогобича мало чим відрізняється від вартості, наприклад, у деяких обласних центрах України. У Чернівцях тариф на послуги перевезення пасажирів у маршрутках за одну поїздку становить теж 5 гривень. 

 

Варто – Галицькі Новини

Share this post

2 Replies to “У Дрогобичі зросте вартість проїзду у громадському транспорті до 5 гривень///”

  1. Dro сказав:

    Перш ніж викладати матеріал, перечитайте його самі :)) “марштуках, послух” 😀

    1. admin сказав:

      Дякуємо, що вказали на одруки! Поправили 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top