У Дрогобичі з’явиться новий арт-об’єкт. Мурал “Одне небо”

В самісінькому центрі Дрогобича, неподалік площі Ринок, на фасаді старої кам’яниці, вже зовсім скоро з’явиться новий арт-об’єкт – мурал авторства відомих українських художників, майстрів стріт-арту, дрогобичан, Сергія та Віталія Грехів.

На цій стіні буде намальовано мурал “Одне небо”

Брати Грехи учасники формації Kickit Art Studio – команди художників з України, що займається вуличним мистецтвом та графіті понад 10 років.

У творчому доробку братів Грехів реалізовані мистецькі проекти в Україні, Грузії, Польщі, Данії, Угорщині. Їхні роботи можна побачити на фасадах будинків Львова, Любліна, Івано-Франківська, Тбілісі, Києва чи, наприклад, Стокгольма. До цього переліку вже зовсім скоро доєднається і Дрогобич.

Віталій Грех & Сергій Грех

Художники Грехи приїхали у Дрогобича на запрошення молодіжної ініціативи “Інше місто”, формації “Дев’ятка”, ГО “Варто – Галицькі Новини” та Туристично-інформаційного центру в межах реалізації проекту “Одне небо”, який переміг на конкурсі соціально-культурних проектів у Дрогобичі ще у 2017 році.

Мурал, намальований братами Грехами у Тбілісі (Грузія) 2018 рік

Проект “Одне небо” має на меті намалювати три мурала у Дрогобичі та прифронтових містах – Авдіївці та Станиці Луганській.

Спершу на малюнку мало бути зображено зоряне небо у формі карти України, але згодом ескіз було доопрацьовано на змінено концепцію на більш сучасну з використанням авторського стилю Сергія та Віталія Грехів, які вирішили підтримати цей проект.

До слова, ідея намалювати мурали у Дрогобичі, Авдіївці та Станиці Луганській належить Аріні Дробашко, школярці з Авдіївки, яка у 2017 році була учасником Школи лідера, яка працювала у Дрогобичі.

Діти з Авдіївки та Станиці Луганської в Дрогобичі (Велика Гаївка)

Роботи над муралом розпочалися п’ятого вересня, а вже десятого будуть закінчені. Відтак, у Дрогобичі на один арт-об’єкт світового рівня стане більше.

Робота братів Грехів. Джерело : сторінка у facebook Віталія Греха Копенгаген, 2018

Львів, 2017

Львів, 2017

#мистецтво_просто_неба

#Брати_Грехи

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top