Представники громад Дрогобиччини зірвали засідання комісії Львівської облради через план об’єднання!

Представники громади Дрогобиччини зірвали засідання комісії Львівської облради через план об’єднання!

Голови сільських рад та депутати із Дрогобицького району зірвали засідання постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури Львівської обласної ради, оскільки не задоволені перспективним планом об’єднання, який їм пропонують.
 
Про це повідомляє кореспондент Leopolis.news.
 
У обласній державній адміністрації вважають, що спроможними у Дрогобицькому районі можуть бути чотири громади: Трускавецька, Дрогобицька, Меденицька та Бориславська.
 
Водночас представники громад наголошують, що для їхнього району, який колись був окремою областю, чотири громади – це замало і пропонують створити щонайменше 9 ОТГ.
 
Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський сказав, що відповідно до розрахунків економістів малі громади не будуть прибутковими, а отже створювати їх не доцільно. За словами чиновника, досвід створення ОТГ на Львівщині показує, що малим громадам важко існувати, а для Дрогобиччини запропонували оптимальну кількість об’єднаних громад.
 
Водночас депутат облради Тетяна Письменна запропонувала затвердити перспективний план для Дрогобицького району із такою кількістю громад, яку пропонують люди. Депутат наголосила, що закону про роз’єднання громад не існує, а об’єднуватись із менших одиниць у більші закон не забороняє.
 
Голова профільної комісії Володимир Саган перед голосуванням сказав, що до Дрогобицької, Трускавецької та Меденицької ОТГ зауважень немає і запропонував колегам підтримати створення цих трьох громад. За таке рішення проголосували семеро членів комісії, а проти – лише Тетяна Письменна.
 
Після цього рішення представники Дрогобиччини почали кричати до членів комісії, дорікаючи, що вони не чують мешканців району, вимагаючи переголосувати це питання. Однак багато членів комісії покинули залу засідань, згодом до них приєднався і голова комісії.
 
#Дрогобич

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top