Незручна сміттєва проблема… Яка справжня ціна “сміттєвого” питання?!

В протистоянні з блокувальниками Броницького сміттєзвалиша влада Дрогобича дуже часто використовує думку, мовляв, лише розпочали роботи з ремонту сміттєзвалиша і відчули спротив. Хтось навмисно блокує роботи, а відтак – “світлі ініціативи навести порядок на сміттєзвалищі”.

На порталі Prozorro ми знайшли шість лотів, які пов’язані із роботами на Броницькому сміттєзвалиші.

Замовник таких робіт – Департамент міського господарства, керівник департаменту – Москалик Роман Ярославович. Отож, тендери оголошено ще у листопаді 2017 року.

Хто ж переміг?!

В першому тендері переміг ФОП “ДМИТРАХ ОЛЕГ ЛЬВОВИЧ”. Назва лоту: “Піщано-гравійна суміш для проведення капітального ремонту міського сміттєзвалища в районі с. Брониця”. Вартість –  328 860,00 грн. Договір укладено 21 грудня.

Другий тендер – “Світлодіодний вуличний ліхтар з опорою для проведення капітального ремонту міського сміттєзвалища в районі с. Брониця”.  Перемогла компанія – ТОВ “ПМК-121”. Ціна – 101 503,87 грн. Договір укладено 21 грудня.

У третьому – “Автоматичний шлагбаум та контрольно пропускний пункт для встановлення при капітальному ремонті на міському сміттєзвалищі в районі с. Брониця”. переможець – ТОВ “ПМК-121”. Ціна –  98 747,03 грн. Договір укладено 21 грудня.

У четвертому – “Плита дорожня для проведення капітального ремонту міського сміттєзвалища в районі с. Брониця”. Переможець – ТОВ “ПМК-121”, Ціна – 1 005 230,00 грн. Договір укладено 21 грудня.

У п’ятому – “Капітальний ремонт міського сміттєзвалища в районі с. Брониця, Дрогобицького району, Львівської області. Першочергові заходи. Частина 1”. Переможець … так, ТОВ “ПМК-121”, ціна –  2 704 319,14 грн. Договір укладено 21 грудня, однак 28 грудня було внесено зміни до істотних умов договору: зменшення ціни на 37065,33 грн. у зв’язку з відсутністю обладнання.

У шостому – “Капітальний ремонт міського сміттєзвалища в районі с. Брониця.  Першочергові заходи. Частина 2”. Переможець – ТОВ “ПМК-121”, ціна – 1 254 755,30 грн. Договір укладено 21 грудня, однак 28 грудня також було внесено зміни в угоду. Опис змін, що внесені до істотних умов договору: Зменшення ціни договору на 4,24 грн.

Судячи з аналізу інформації на порталі Prozorro компанія ТОВ “ПМК-121” запропонувала найнижці  ціни, тому й і виграла.

І ніби все добре, якби не наступні маленькі, можливо, дещо кримінальні деталі:  збігло буквально декілька днів, як на підставі укладених Угод та Актів виконаних робіт, ТОВ “ПМК-121” отримало кошти за роботи!

Підтвердження можна знайти на порталі www.007.org.ua на якому з легкістю можна відслідковувати усі платежі, пов’язані з публічними коштам.

З 26 до 27 грудня 2017 року Департамент міського господарства надіслав кошти ТОВ “ПМК-121”. Підстава – Акти виконаних робіт!

Питання: чи фізично можна виконати усі роботи, які передбачені в Угодах?! Мова йде про доволі великі об’єми.

Наприклад, в лоті “Капітальний ремонт міського сміттєзвалища в районі с. Брониця, Дрогобицького району, Львівської області. Першочергові заходи. Частина 1”, відповідно до тендерної документації необхідно було зробити:

  • зрізування та корчування середнього чагарника для дрібнолісся на площі 1 га;
  • спорудження захисного валу при якому необхідно перевезти на відстань до 50 км 5610 тон землі;
  • облаштування дезинфікуючої ванни;
  • встановлення ваг автомобільних;
  • встановлення пристрою радіаційного контролю;
  • облаштування під’їздної дороги при якому мали встановити одинадцять бетонних плит площею 10.5 м2;
  • облаштування розворотнього майданчика із встановленням восьми таких же плит
  • облаштування нового каналу;
  • розчистка існуючого каналу;
  • тощо.

А вже наступного дня Департамент міського господарства підписав Акти про виконання цих робіт.

Унікально і дивовижно!

Кажуть, так практикують по всій Україні. Гроші в кінці року обов’язково треба освоїти, бо вони “пропадуть”. А вже згодом виконують роботи… Головне кошти отримати.

Можливо, було б так і з Броницею, якби не третя сторона, яка дещо вплинула на процес та на всі розклади.  Мова йде про броничан, які вирішили вийти на протест. Доступ до сміттєзвалища закрито!

Роботи не виконуються, хоча по документах вони вже всі зроблені.

Нагадуємо, підставою для перерахування коштів є підписаний Акт виконаних робіт!

Хто вони, щасливі ТОВ “ПМК-121”?!

Ця фірма з Тернополя.  Розмір статутного капіталу – 1 000,00 грн. Керівник – ОСТАП’ЮК ЛЮБА ВАСИЛІВНА.І цій фірмі надзвичайно таланить отримувати підряди в Дрогобичі.

Ось нещодавно виграли ще одні торги -“Будівництво інженерно-транспортної інфраструктури будинків котеджного типу на вул. Парковій в м. Дрогобичі”, вартість робіт – 19 190 689,00 грн.

 

Олег Дьорка, член НСЖУ, голова ГО “Варто Галицькі Новини”

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top