Обстріли на Донбасі: Зеленський сподівається, що Росія «відновить контроль» над бойовиками

Президент Володимир Зеленський прокоментував повідомлення про артилерійські обстріли поблизу Новолуганського в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Він вважає, що обстріли свідчать «про втрату Росією контролю над найманцями», йдеться в повідомленні Адміністрації президента.

«Кричуще порушення Мінських угод – застосування артилерії – свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами», – цитують Зеленського у прес-службі.

Також  Зеленський назвав обстріли спробою зірвати переговори щодо припинення вогню.

Формулювання Зеленського вже викликало критику з боку окремих українських політиків та громадських діячів.

Зокрема висловилася віце-голова Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Адміністрація президента України в своєму офіційному повідомленні знімає відповідальність з Росії за вбивство українських солдатів», – прокоментувала вона.

Вранці  7 червня ситуація у районі проведення ООС загострилась – бойовики атакували українські підрозділи у районі Новолуганського із застосуванням артилерії. 2 військовослужбовців загинули, ще 8 – отримали поранення.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року, за оцінками ООН станом на 31 грудня 2018 року, загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top