Алла Гладун знову очолить музей “Дрогобиччина”

 

У Дрогобичі відбулося чергове засідання комісії по визначенню директора музею “Дрогобиччина”. На цю посаду претендували троє осіб: чинна директорка Алла Гладун, художник та реставратор Левко Скоп та актор, менеджер культурних проектів, зокрема фестивалю «Jazz Bez» Олександр Максимов.

До складу конкурсної комісії увійшли дев’ять осіб: троє від трудового колективу музею, троє представників від громадських організацій були визначені напередодні через голосування на черговому засіданні комісії та троє осіб від органу управління.

Цікаво, що трудовий колектив, вирішив делегувати таке важливе право — обирати нового керівника особам, які, фактично, не є членами трудового колективу: Тацишин І.Б., юрисконсульту обласної організації профспілки працівників культури, Рубан Л.Я., голові Дрогобицької міської організації профспілки працівників культури та Левик А.С., редактору журналу «Наша спадщина» та колишньому керівнику відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА.

Від громадських організацій у комісії брали участь: Процик Л. П. та Прим’як М.М. від ГО «Союз українок» Дрогобиччини та Рудавська О. І., ГО «Об’єднання «Родовід».

Інформація про проведення конкорсу викликало жваве обговорення в громаді. Дходило й до крайнощів, коли на офіційній сторінці музею публікувалися провокативні та наклепницькі дописи щодо художника Скопа в яких його звинувачували у непрофесійності.

Потім ці дописи видаляли, а осад, як кажуть, залишився.

В риториці конкурсу звучали  ткож заклики до зміни музейного менеджменту та формування нових, не радянських підходів, адже музей це не лише господарка, це й наукова робота та організація цікавих виставок та заходів на які приходять не лише з примусу, бо змусили в школі, університеті. 

На фінальному засіданні претенденти мали можливість представити свої програми. Не будемо розповідати про що вони говорили, все є у відео за посиланням:

Тож комісія шляхом закритого голосування прийняла рішення:

  • п’ять голосів за Аллу Гладун
  • два за Левка Скопа
  • один було зіпсовано
  • один член комісії не прийшов на засідання.

Новим керівником обрано Аллу Гладун.

Тепер міський голова має підписати з новообраною директоркою контракт на п’ять років.

Наступний конкурс відбудеться у 2024 році.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top