Кава вважається другим за об’ємом споживання напоєм після води. Напій став не просто ранковим ритуалом, створилася ціла культура його пиття. Чашка міцної та ароматної рідини асоціюється з дружньою розмовою, знайомством, спілкуванням із колегами. Існують кав’ярні, де створена особлива атмосфера, а баристи зваблюють відвідувачів оригінальними рецептами приготування напою.
Можна купити каву та приготувати її вдома. На сайті інтернет-магазину Новус представлений широкий асортимент продукції різної форми:
- розчинна;
- в зернах;
- мелена.
Перевагами онлайн-покупок буде зручність, економія часу та сил, швидке доставлення будь-якої кількості замовлених товарів по Києву та передмістю. Якісні та свіжі продукти будуть упаковані відповідним чином та обережно доставлені за адресою в обумовлений час.
Вплив кави
Напій має рослинне походження. Зерна арабіки чи робусти збирають, сушать, а далі обсмажують та мелють. Плантації рослин знаходяться в Латинській Америці, Африці, Азії. Найбільшими виробниками є Бразилія, В’єтнам, Індонезія, Колумбія. Безліч факторів впливають на смак кави:
- місце вирощування;
- клімат;
- висота плантацій;
- ґрунт.
Робуста містить більше кофеїну, але на смак вона досить гірка. Арабіка зростає в складніших кліматичних умовах, має вишуканий присмак та ціниться значно вище.
Міжнародні дослідники визнали каву частиною здорового раціону. Напій має наступні корисні властивості:
- протипухлинна дія;
- позитивний вплив на стан кровоносних судин;
- здатність підвищувати артеріальний тиск;
- зниження ризиків розвитку раку печінки, хвороби Паркінсона, серцевих хвороб та діабету.
Напій надає бадьорості, розвіює сонливість, покращує настрій. Кофеїн та поліфенольні сполуки в складі діють як антиоксиданти.
Рекомендована кількість кави
На деяких людей кофеїн має негативний вплив. Він діє занадто активно, викликаючи тахікардію, біль в області серця та безсоння. При таких відчуттях краще вибрати розчинну каву без кофеїну. Смак та насолода від споживання зберігаються, а шкоди не буде.
Кількість залежить тільки від самопочуття. Якщо ароматна рідина не викликає порушень, то 2 чашки на день будуть нормою. Комусь достатньо ранкової філіжанки для бадьорості.
Ароматний делікатес готують різними способами:
- еспресо в спеціальній машині під тиском;
- в джезві — східний рецепт;
- в гейзері — неаполітанський варіант.
Для капучино та лате збивають молоко в піну. В глясе додають морозиво. Будь-яка кава — це задоволення, бадьорість, спілкування та добрий початок дня.