Секрети кави, які варто знати

Кава вважається другим за об’ємом споживання напоєм після води. Напій став не просто ранковим ритуалом, створилася ціла культура його пиття. Чашка міцної та ароматної рідини асоціюється з дружньою розмовою, знайомством, спілкуванням із колегами. Існують кав’ярні, де створена особлива атмосфера, а баристи зваблюють відвідувачів оригінальними рецептами приготування напою.

Можна купити каву та приготувати її вдома. На сайті інтернет-магазину Новус представлений широкий асортимент продукції різної форми:

  • розчинна;
  • в зернах;
  • мелена.

Перевагами онлайн-покупок буде зручність, економія часу та сил, швидке доставлення будь-якої кількості замовлених товарів по Києву та передмістю. Якісні та свіжі продукти будуть упаковані відповідним чином та обережно доставлені за адресою в обумовлений час.

Вплив кави

Напій має рослинне походження. Зерна арабіки чи робусти збирають, сушать, а далі обсмажують та мелють. Плантації рослин знаходяться в Латинській Америці, Африці, Азії. Найбільшими виробниками є Бразилія, В’єтнам, Індонезія, Колумбія. Безліч факторів впливають на смак кави:

  • місце вирощування;
  • клімат;
  • висота плантацій;
  • ґрунт.

Робуста містить більше кофеїну, але на смак вона досить гірка. Арабіка зростає в складніших кліматичних умовах, має вишуканий присмак та ціниться значно вище.

Міжнародні дослідники визнали каву частиною здорового раціону. Напій має наступні корисні властивості:

  • протипухлинна дія;
  • позитивний вплив на стан кровоносних судин;
  • здатність підвищувати артеріальний тиск;
  • зниження ризиків розвитку раку печінки, хвороби Паркінсона, серцевих хвороб та діабету.

Напій надає бадьорості, розвіює сонливість, покращує настрій. Кофеїн та поліфенольні сполуки в складі діють як антиоксиданти.

Рекомендована кількість кави

На деяких людей кофеїн має негативний вплив. Він діє занадто активно, викликаючи тахікардію, біль в області серця та безсоння. При таких відчуттях краще вибрати розчинну каву без кофеїну. Смак та насолода від споживання зберігаються, а шкоди не буде.

Кількість залежить тільки від самопочуття. Якщо ароматна рідина не викликає порушень, то 2 чашки на день будуть нормою. Комусь достатньо ранкової філіжанки для бадьорості.

Ароматний делікатес готують різними способами:

  • еспресо в спеціальній машині під тиском;
  • в джезві — східний рецепт;
  • в гейзері — неаполітанський варіант.

Для капучино та лате збивають молоко в піну. В глясе додають морозиво. Будь-яка кава — це задоволення, бадьорість, спілкування та добрий початок дня.

Share this post

scroll to top