Від початку карантину в Україні, з 30 тисяч кафе та ресторанів, 12 тисяч ліквідувалися, як суб’єкти господарської діяльності. Про це заявив народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв.
«Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг) до карантину у нас було 30 тис. закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тисяч з цих 30 – ліквідовані. Не в сенсі “закрилися на карантин”, а в сенсі “ліквідовувалися як підприємства”», – заявив Потураєв в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«Люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов’язання по оренді», – припустив народний депутат.
За словами Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину: «Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема».
Нагадаємо, що через карантин заклади сфери розваг та обслуговування, в тому числі й ресторани, припинили роботу або ж працюють лише на доставку.
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua