«Він казав: Україна – буде! Крим повернемо! І я ще буду начальником поліції Ялти!» – мати Героя Дмитра Ялохи

Стебничанин Дмитро Ялоха два тижні вважався безвісти зниклим.. Матір загиблого Героя каже, що чекала б його усе життя. Але страшна звістка прийшла і в їхню родину. Цьогоріч 6 листопада Дмитру мало б виповнитись 33 роки..

Дмитро Ялоха народився у Стебнику, закінчив місцеву школу, вступив у Львівський військовий ліцей ім. Героїв Крут, далі – у Львівський національний університет внутрішніх справ, де здобув вищу юридичну освіту.

Деякий час працював оперуповноваженим карного розшуку в Дрогобицькому районному відділенні поліції, а пізніше – інспектором поліції у цьому ж відділку.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Дмитро добровольцем хотів приєднатися до лав окремої штурмової бригади НПУ “Лють”.

“За першим разом не пройшов конкурс, бо бажаючих стати на захист Вітчизни було дуже багато. Після наполегливих тренувань, мій син пройшов конкурс і став бійцем у штурмовому полку “Сафарі” батальйону НПУ “Лють”, – розповідає Оксана Ялоха, мати захисника.

Майже рік життя у спартанських умовах і тренувань на полігоні біля Житомира. Пройшов міжнародні курси, здобув фах сапера, брав участь у розмінуванні територій на гарячих напрямках фронту.

Ще з дитинства у малого Дмитрика було загострене почуття справедливості. Він був тихим і спокійним хлопчиком, але прагнув усіх захищати.

«Він завжди хотів бути військовим. На дитячих святах у садочку чи школі він не хотів бути ні зайчиком, ні мишкою.. Дмитрик був то мушкетером то гусаром, але найчастіше козаком. Він завжди себе уявляв воїном», – пригадує мама Оксана.

Дмитро мав бронь від мобілізації, але свідомо відмовився залишатись в тилу як тільки почалось повномасштабне вторгнення.

«Я його відмовляла, ми його всі відмовляли. А він – мамо, я хочу щоб цей бардак, який творить росія, скоріше закінчився. От побачиш, мамо, Україна попри все буде! І Крим ми повернемо! І я ще буду начальником поліції Ялти!

3 грудня 2023 року в районі Майорська Бахмутського району Донецької області Дмитро Ялоха штурмував ворожі позиції. Отримавши поранення і загинув. У нього залишилися батьки, сестра, дружина, донька, бабусі і дідусь.

Підтримайте петицію, проголосуйте за надання Дмитру Ялосі посмертного звання Героя України.

Проголосувати можна за посиланням.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top