Мешканці Дрогобича створюють «код» рідного міста. Стартував дизайн-конкурс

У Дрогобичі стартував дизайн-конкурс «Код міста», мета якого – оновити та покращити зовнішній вигляд історичного центру, зробити місто більш комфортним для життя та туристично привабливим. 

Ініціатором та спонсором проєкту виступив Благодійний фонд родини Веселого

«Дрогобич має багату історію, пам’ятки якої, поза сумнівом, треба зберігати. Проте місто живе і повинно розвиватися, оновлюватися, використовувати свій інвестиційний та туристичний потенціал. 

На жаль, сучасний вигляд та історичний колорит Дрогобича псують пошарпані і занедбані фасади будівель, які «прикрашають» недолугі вивіски та обдерті оголошення. На деяких, навіть прилеглих до центру, бічних вулицях немає нормальних доріг. Час від часу в історичний ландшафт старого міста намагаються «втулити» недоречні МАФи. А всі ці варварські прояви спотворюють обличчя Дрогобича. І якщо не вжити заходів, то ніякі туристи, ніякі інвестори до нас не прийдуть. 

Ми започаткували конкурс «Код міста», щоб привернути увагу до цих проблем і ще раз нагадати містянам, яким гарним може бути Дрогобич. Вірю, що в місті є багато свідомих, креативних і небайдужих людей, які цю ідею підтримають», – розповів голова Благодійного фонду, підприємець Андрій Веселий

Умови конкурсу. До участі у конкурсі запрошуються всі активні мешканці Дрогобича, які мають власне бачення розвитку старого міста. Для участі необхідно:

1️. Обрати будь-яку локацію (вулицю, двір, будинок чи архітектурний ансамбль, площу, сквер тощо) з історичного центру і зробити фото.

2️. Розробити макет, в якому у вигляді презентації, ескізу, 3D-моделі чи фотоілюстрації візуалізувати власне баченням благоустрою обраного місця.

3. Надіслати первинне фото локації та розроблений макет з оновленим дизайном локації на пошту Фонду [email protected].

Прийом заявок триватиме до 15 липня.

Конкурсна комісія визначить трьох переможців, кожен з яких отримає грошову премію.

Більше інформації про умови, терміни та призовий фонд можна дізнатися на сторінці Благодійного фонду родини Веселого у Facebook: https://www.facebook.com/fond.veselogo/


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top