Як облаштувати зручний передпокій

Перше враження про всю квартиру складається як тільки переступиш поріг і зайдеш в передпокій. Добре, якщо все гарно облаштовано – це відразу впадає в око. Кожен господар докладає зусиль, щоб передпокій в його домі був не тільки красивим, а й зручним. Для цього недостатньо приділити увагу вибору шпалер, треба ще й визначитися з меблями – це шафка для одягу, тумба під взуття, вішалки та полички.

Фото: Передпокій BMK (БРВ Україна)

Навіть компактний за розмірами передпокій можна оформити стильно, «по-дизайнерському». В сучасних реаліях умеблювати передпокій чи навіть всю квартиру можна онлайн. Вам навіть не обов’язково виходити з дому – відвідайте сайт меблів Аклас або інші магазини, де можна через інтернет вибрати й замовити всю обстановку в дім. 

Корисні поради щодо оформлення зручного передпокою

Охайний і затишний передпокій можна облаштувати й самостійно. Перш за все треба продумати, де ви збираєтеся зберігати верхній одяг, головні убори, взуття, сумки й парасольки. Добре, якщо є можливість поставити шафу-купе – це було б оптимальним рішенням. Для передпокою «компактних» розмірів є й інші варіанти облаштування простору – містка шафа з антресолями і полиці для взуття, тумби-пуфи з простором для зберігання побутових дрібниць. 

Фото: Тумба для взуття MEBLIUS

Звичайно, скромні розміри приміщення багато в чому ускладнюють вибір оформлення та меблів. Але сучасні оздоблювальні матеріали та новітні технології дозволяють не тільки створити гарний та затишний інтер’єр маленького передпокою у квартирі, а й візуально розширити його площу. Дизайн такого передпокою має свої особливості, які обов’язково треба враховувати: 

  • Нейтральна палітра. Світлі тони стін візуально розширюють простір і підходять як фон для будь-яких меблів. А вражаючий вибір світлих відтінків меблів і оздоблювальних матеріалів дає змогу підібрати колористичну схему на будь-який смак.
  • Невибагливі у догляді матеріали. Передпокій і коридор за ним – це зона трафіку, де до стін постійно торкаються, а підлогу бруднять взуттям. Отже, для оздоблення передпокою буде доцільним використовувати стійкі до стирання і довговічні матеріали, які можна легко мити – наприклад, ламінат для підлоги.
  • Акцентна стіна. Простий і доступний спосіб скорегувати невдалу геометрію приміщення, що його використовують дизайнери інтер’єрів. Одну стіну в передпокої оформляють оздобленням іншого кольору або матеріалом з виразною фактурою – цим візуально створюється відчуття більшого простору.
  • Дзеркала. Візуально збільшити простір передпокою можна, користуючись правильним поєднанням дзеркальних поверхонь і освітлення. Також додадуть світла й відчуття більшого простору засклені двері чи арка, що веде всередину квартири. 
  • Меблі. В обмеженому просторі передпокою меблі повинні бути компактними, з гладенькими поверхнями й скругленими краями. 

Мінімум декору. Кожен декоративний елемент в інтер’єрі повинен бути функціональним! Вибираючи предмети інтер’єру для передпокою, слід співвідносити їх розмір з розмірами даного приміщення, – габаритні меблі будуть безглуздо виглядати на маленькій площі. 

І ще один важливий нюанс – дизайн передпокою в квартирі повинен гармоніювати з оформленням всіх інших кімнат і приміщень.

Share this post

scroll to top