У Східниці мешканці та медики вийшли на протест. Що вимагають? (ФОТО)

Сьогодні, 13 березня, у Східницькій громаді відбулася позачергова сесія. Основне питання, яке розглядалося, це утворення в громаді КНП (Комунального некомерційного підприємства), яке б могло укладати угоди з НСЗ (Національна служба здоров’я) та працювати у сфері надання медичних послуг.

Це дозволило б зберегти лікарню, зокрема, у гірському Підбужі. Частина депутатів підтримала рішення створення єдиного КНП, яке б об’єднало в собі  первинну, і вторинну ланки.

Проте проекти рішення передбачали створення двох КНП, відтак депутати не підтримали таке рішення щодо одного КНП, виокремивши лікарню у Підбужі. На думку депутатів, зокрема, Ірини Журавчак та Мар’яни Баброцяк, а також медиків з Підбужа та місцевих мешканців, такі рішення в майбутньому призведуть до закриття лікарні у Підбужі. 

Реакція медиків та місцевих мешканців, які були присутні на сесії, після оголошення результатів голосування, була миттєвою. Вони оточили місцеву раду та вимагають повторного голосування, щоб було створено одне КНП.

Ірина Журавчак, депутатка Східницької ради: “Замість того, щоб обговорити це питання, зібрати голів фракцій, і тоді приймати рішення, нам, депутатам, проєкт рішення надіслали лише вчора та інформацію, що сьогодні позачергова сесія. Норма про обов’язкове  оприлюднення проектів рішення за 10 десять днів до дня голосування не дотримана. Рішення приймаються з порушенням регламенту”.

Станом на зараз протест медиків триває.

Нагадаємо, що після адмінреформи до Східниці доєднався також Підбуж, де є велика лікарня. Ця лікарня обслуговує передусім населення, яке мешкає в гірському районі Дрогобиччини.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top