Обслуговування автомобільних кондиціонерів. Кому варто замовити таку послугу?

Коли надворі панує справжня спека, врятувати може лише приємна прохолода від кондиціонера – не лише вдома або на роботі, але й в дорозі, під час керування автомобілем. Звісно, у новенькій машині, яка щойно з салону, все працює ідеально, без жодних збоїв. А для авто «зі стажем» своєчасне, професійне та якісне обслуговування автомобільних кондиціонерів стане запорукою комфорту для водія та пасажирів.

Чому виникає необхідність у сервісному обслуговуванні кондиціонера?

Робота автомобільного кондиціонера здійснюється в умовах постійної зміни температури. Все це не найкращим чином впливає на окремі елементи системи кондиціонування повітря. Перш за все, руйнуються різьбові з’єднання, що часто призводить до втрати герметичності та можливості витоку  фреону. Звісно, здогадатися, коли саме варто виконати заправку автомобільного кондиціонера, неможливо. Саме для цього в автосервісах існує послуга з ремонту, заправки та обслуговування кондиціонерів.

Найчастіше, при перевірці роботи автокондиціонера, майстри виявляють:

  • наявність пошкоджень механічного та хімічного характеру;
  • корозію, що вражає трубопровід та радіатор;
  • пересихання та тріщині на гумових деталях.

Коли автомобільний кондиціонер потребує обслуговування?

Водії зі стажем, що дбають про бездоганну роботу всіх систем автомобіля, помітили декілька типових ознак, що свідчать про погіршення роботи автокондиціонера та нагальну необхідність у якісному обслуговуванні:

  • Зниження ефективності охолодження повітря – якщо пристрій працює на повну потужність та температура повітря в салоні майже не знижується.
  • Підвищення рівня шуму або/і вібрації, нехарактерні звуки під час його роботи.
  • Витік холодоагенту.
  • Поява в солоні неприємного запаху – сирості, плісняви, що свідчить про необхідність очищення системи.

Навіть однієї з цих ознак достатньо, аби знайти час та довірити обслуговування кондиціонера досвідченому спеціалісту. Окрім того, така процедура точно не буде зайвою із наближенням літнього сезону, а також під час підготовки авто для тривалої поїздки. Варто розуміти, що якісне обслуговування та, у разі необхідності, своєчасний ремонт кондиціонера авто дозволить уникнути значних витрат на придбання нової системи клімат контролю. Надзвичайно важливо звернутися в автосервіс, де в наявності всі види обладнання для діагностики, обслуговування та тестування роботи всіх систем вашого автомобіля.

Ремонт автогенераторів: якісно, оперативно, надійно

Автомобільний кондиціонер – лише один з численних бортових споживачів електроенергії, що виробляє генератор в процесі руху автомобіля. Складно навіть уявити, що перші моделі авто взагалі не мали генераторів! Проте, навіть простота та надійність конструкції цього вузла не виключають можливості виникнення несправностей. Збираєтесь в тривалу подорож? В такому разі вкрай необхідно виключити будь-яку можливість того, що генератор перестане працювати!

Помітити некоректну роботу генератора авто не складно, навіть, якщо у вас не надто багато водійського досвіду. В такому разі обов’язково починаються проблеми з АКБ, який не має можливості для повноцінної зарядки. 

Потрібен ремонт генераторів в Києві? Фахівці сервісу «Genstar» швидко та  професійно виконають весь обсяг робіт, замінять деталі, що вийшли з ладу та перевірять роботу генератора після ремонту. 

Share this post

scroll to top