В Україні порахували найбідніших і найбагатших пенсіонерів

За статистикою пенсійного фонду кожен третій в Україні є пенсіонером

Пенсійний фонд України оприлюднив статистику щодо кількості пенсіонерів в Україні та про розподіл за видами та розмірами призначених пенсій. Найбільшу частку очікувано складають пенсіонери, що отримують цю соціальну виплату внаслідок досягнення граничного віку – 72,95%, повідомляє ПФУ.

Скільки в Україні пенсіонерів та за що вони отримують виплату?

Середній розмір пенсійного забезпечення складає за підрахунками фонду 5743,27 грн. Загальна кількість пенсіонерів в Україні – 10,2 млн.

Якщо врахувати статистику з оптимістичним сценарієм кількості населення в Україні, що вказує на 30-35 млн, то за даними ПФУ, в країні практично кожен третій – пенсіонер.

Значна частина пенсіонерів продовжує працювати – 2,7 млн, отримуючи в середньому пенсію в обсязі 6094 грн.

Майже кожен шостий пенсіонер в Україні отримує виплату внаслідок інвалідності. Значно менші інші особливі категорії:

  • у разі втрати годувальника – 6,26%;
  • за вислугу років – 5,2%;
  • соціальні пенсії – 0,56%;
  • довічне утримання суддів – 0,04%.

Скільки найбагатших і найбідніших пенсіонерів?

12% пенсіонерів отримують пенсію на рівні 10 тисяч гривень і більше. Найбільша частка пенсіонерів отримують пенсії у розмірі від 5 до 10 тисяч гривень – 25,2% та до 3 тисяч гривень – 26,8%. Також майже однакова кількість пенсіонерів, що отримують пенсію у розмірі 3-4 тисячі і 4-5 тисяч – відповідно 17,2% та 18,6%.

Також українські пенсіонери, які проживають у зонах активних або потенційних бойових дій можуть отримати додаткові доплати від ООН. Пенсіонерам з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, які відповідають критеріям програми, надаються виплати від ВПП ООН.

Share this post

scroll to top