Раптово помер Дмитро Капранов

16 квітня помер публіцист і громадський діяч Дмитро Капранов. Йому було 56 років.Про це повідомили на сторінці братів Капранових у Facebook.

«Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро. Коли і де прощання, напишу завтра. Все решта скасовується, пробачте», — йдеться в повідомленні.

Про смерть Дмитра Капранова також написав журналіст та публіцист Вахтанг Кіпіані.

«Невимовно сумно. Оптиміст, життєлюб, фантазер, патріот. Дякую, що був з нами. Не всі, певно, знають, що першим твором братів [Капранових] був оцей журнал української фантастики “Брати”, який вийшов українською мовою у Москві у 1991-му ще до проголошення незалежності. Але з космонавтом з тризубом на обкладинці. Задовго до Каденюка. Космічного лету тобі, Дмитре», — йдеться в його публікації у Facebook.

Брати Дмитро та Віталій Капранови — українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі та блогери. Вони заснували YouTube-канал «імені Т.Г. Шевченка» про історію України, на який станом на квітень 2024 року підписалися понад 930 тисяч людей. У 1999 році брати також заснували видавництво «Зелений пес», що видає сучасну художню літературу, зокрема для дітей. У своїх інтерв’ю Дмитро та Віталій розповідали, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну воювали проти росіян у Києві в лавах полку «Азов».

Share this post

scroll to top