На Львівщині злочинці під виглядом ТЦК обікрали двох ухилянтів

Зловмисники видурили гроші з ухилянтів двічі — коли продали їм підробні довідки, та коли “викрили“ їх біля кордону

Троє мешканців Львівщини, правоохоронець та військовий вирішили нажитися на ухилянтах. Зловмисники пообіцяли їм допомогти виїхати з країни, а натомість обдурили та обікрали. Злочинну групу затримали правоохоронці, повідомила пресслужба ДБР у середу, 10 квітня.

За даними правоохоронців, ухилянти, які хотіли потрапити до Європи, звернулися по допомогу до групи злочинців у грудні 2023 року. Правоохоронець, військовий та троє мешканців Львівщини пообіцяли військовозобов’язаним за 15 тис. доларів внести їхні дані до системи “Шлях“, щоб вони могли виїхати з країни як волонтери. Зловмисники взяли з ухилянтів гроші, проте довідки підробили. Також вони планували видурити з потерпілих ще більше грошей.

“28 березня під час зустрічі у Львові чоловікам дали підроблені довідки про нібито включення їх до системи “Шлях” і наказали сідати в машину, яка довезе їх до кордону. Там їх вже чекали інші спільники, перевдягнуті у форму працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки“, — розповіли в ДБР.

Фальшиві працівники ТЦК перевірили документи пасажирів авто та повідомили їм, що вони підробні. Зловмисники стали погрожувати чоловікам викриттям та кримінальною відповідальністю, і вимагали з них 20 тис. доларів, щоб безперешкодно відпустити. Після того, як ухилянти заплатили фейковим працівникам ТЦК, злочинну групу затримали правоохоронці.

Правоохоронцю, військовому та трьом мешканцям Львівщини вже повідомили про підозру в організації вимагання грошей. Також двом організаторам повідомили про підозру у шахрайстві. Наразі злочинців тримають під вартою. Розмір застави для двох організаторів суд визначив у сумі 1,5 млн грн та 1,3 млн грн, для решти учасників групи — близько 500 тис. грн. Досудове розслідування триває.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top