«Бути разом»: у Дрогобичі показали фільм про загиблого на війні пластуна Дмитра Пащука

У Дрогобичі відбулася презентація документальної стрічки «Бути разом» про українського Героя, відомого пластуна, учасника Революції гідності, військовослужбовця Збройних сил України, учасника російсько-української війни, кавалера ордена «За мужність» III ступеня (посмертно)  — Дмитра Пащука із позивним  «Француз».

Він воював проти окупантів у лавах 73-го морського центру Сил спеціальних операцій ЗСУ. Це ті герої, які мінували акваторію Маріуполя і Одеси. Дмитро Пащук звільняв Херсон від окупантів і твердо вірив у Перемогу.

Показ фільму, організований Дрогобицькою районною військовою адміністрацією, провели у Центрі культури та мистецтв «Каменяр» для пластунів та військових.

«Документальна стрічка показує, що навіть після загибелі наших героїв — справи, якими вони мріяли перед війною та займались у цивільному житті, продовжують жити всупереч усьому. Фільм  «Бути разом»  —  це присвята всім, хто наближає нашу перемогу, яка неодмінно буде», — сказав начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк перед переглядом фільму.

Окрім цього, очільник району подякував пластунам за стійку громадянську позицію в час війни.

Режисером фільму «Бути разом» є Павло Дідула – відомий український громадський діяч, який зараз також служить у лавах ЗСУ, а саме дрогобицької військової частини.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top