Критика дій ТЦК може сприяти поразці України у війні — командувач Сухопутних військ

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк заявив, що критика дій працівників ТЦК не допомагає Україні перемогти у війні проти росії. За його словами, суспільство почало сприймати їх як «ворогів» та «людоловів».

Свої судження командувач висловив у Telegram.

На думку Павлюка, за два роки повномасштабної війни росії проти України суспільство дійшло до «цькування військових з ТЦК та моральної підтримки ухиляння від захисту України».

«З тодішньої єдності та згуртованості наш простір новин та обговорень так скотився не без допомоги наших чудових блогерів та вільних медіа. У стрічках новин безліч репортажів про “нещасних потопельників у Тисі” чи загони “бойових гуцулів”. Але матеріали щодо роботи ТЦК, особливостей проходження військової служби, необхідності виконання військового обов’язку  майже відсутні», — каже Павлюк.

Командувач Сухопутних військ стверджує, що наразі ТЦК та їхні роти охорони переважно укомплектовані військовослужбовцями, що воювали на фронті, але були визнані непридатними для подальшої служби.

Також Павлюк обурився тим, що в різних матеріалах про «неправомірні дії ТЦК» свідомо упускають інший акцент — неправомірну відмову чоловіків від конституційного обовʼязку захищати Україну.

«У різних соцмережах безліч відео з вирваним з контексту змістом. Нам часто дорікають: “Ви самі винні, ви не змінюєтеся!” Це не так. Ми змінюємося, ми бачимо і наші недоліки й щодня працюємо, щоб ставати кращими, більш зрозумілими! Попереду велика робота, і без вашої допомоги нам буде набагато важче! Адже тільки разом ми зможемо вистояти перед цією навалою і врешті-решт перемогти!» — наголосив Павлюк.

Насамкінець командувач закликав, перш ніж поділитись «кричущим сюжетом про порушення прав» та тяжку долю «бідолашних ухилянтів», думати, кому це насправді допомагає перемогти у війні.

Share this post

scroll to top