У Дрогобицькому районі поліцейські затримали зловмисника за підозрою у пограбуванні

За скоєне 31-річному мешканцю одного з сіл району, який під час пограбування завдав тілесних ушкоджень власнику будинку, загрожує покарання – позбавлення волі на строк до десяти років.

Як встановили правоохоронці, 21 березня близько 21.00 мешканець міста Борислав віком 85 років випускав на вулицю котика. Коли чоловік відчинив двері, у будинок несподівано увірвався незнайомець – він побив власника будинку, завдавши йому тілесних ушкоджень, заволодів усім цінним майном, яке було в домі та втік.

В подальшому медики діагностували у потерпілого, зокрема, перелом ноги та струс головного мозку.

До розкриття злочину були задіяні співробітники відділення поліції №1 Дрогобицького районного відділу поліції, а також Дрогобицького районного відділу поліції. Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, вивчили записи камер відеоспостереження, встановили місце перебування зловмисника та затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Особу затриманого встановлено – ним виявився 31-річний мешканець одного з сіл району. Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Дрогобицької окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Поліцейські вкотре нагадують, що в умовах воєнного стану за скоєння крадіжки, грабежу, розбою, вимагання, а також за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, передбачені максимальні покарання.

Share this post

scroll to top