Де здати аналіз сечі у Львові?

Дослідження сечі — базовий метод, який призначають як для профілактичних оглядів, та і при порушеннях здоров’я. Його можна зробити у державних або приватних лабораторіях, але багато львів’ян віддають перевагу сучасним приватним установам. У медлабораторії Гемо Медика у Львові доступні різні види аналізів сечі — від загального дослідження до визначення окремих біохімічних показників. Всі аналізи проводяться швидко та з гарантією точних результатів.

Кому призначають дослідження

Загальний аналіз сечі входить до переліку профілактичного обстеження, яке рекомендують проходити щорічно кожній людині. Зміни у лабораторних показниках є першою ознакою проблеми та допомагають виявити порушення роботи сечовидільної системи на початковий доклінічній стадії. Своєчасне обстеження дозволяє запобігти розвитку серйозних хвороб та ускладнень.

З діагностичною метою аналізи сечі призначають при появі таких скарг:

  • часте та болюче сечовипускання;зміна об’єму та/або кольору сечі;
  • поява гною, слизу, згустків крові у сечі;
  • болі у нижніх відділах живота, у ділянці попереку;
  • підвищення температури тіла;порушення показників ниркових проб при проведенні аналізу крові;
  • ознаки ураження нирок і сечовивідних шляхів на УЗД.

Регулярне обстеження сечовидільної системи проводять у пацієнтів з цукровим діабетом, гіпертонічною хворобою, системними захворюваннями сполучної тканини. Аналізи призначають для контролю роботи нирок при тривалому використанні нефротоксичних препаратів. Також дослідження необхідне вагітним жінкам, які знаходяться в групі ризику порушень видільної функції.

Як підготуватись до аналізу сечі

Підготовка пацієнта має велике значення для отримання достовірних результатів. Перед дослідженням не можна приймати будь-які ліки без призначення лікаря, особливо це стосується сечогінних медикаментів та трав’яних зборів з аналогічною дією. Також слід утриматися від вживання харчових продуктів, які можуть змінити забарвлення сечі. У день збору біоматеріалу треба уникати тяжкої фізичної праці, спортивних тренувань.Пацієнт збирає сечу на аналіз самостійно у спеціальний контейнер. Перед цією процедурою слід провести ретельну особисту гігієну без використання мила або антисептичних засобів. Зразок сечі слід доставити у найближче відділення лабораторії впродовж 3-4 годин.

Аналіз сечі в лабораторії Гемо Медика

У львівській медлабораторії проводяться такі види досліджень:

  • загальний аналіз сечі;добовий аналіз сечі;
  • аналіз по Нечипоренко;
  • загальний білок сечі;
  • рівень амілази у сечі.

Hemo Medika має 8 відділень у Львові — як у центральній частині міста, так і у спальних районах, щоб кожен пацієнт зміг пройти дослідження якнайближче до дому або роботи. На сайті https://hemomedika.com.ua/lviv вказані адреси всіх філій та графік їх роботи. Лабораторія працює у будні дні та в суботу, у кожного відділенні для зручності клієнтів є можливість оплати картою. Всі дослідження також можна замовити та оплатити онлайн, щоб отримати додаткову знижку 7%.

Share this post

scroll to top