Навантажувачі Toyota – який із них підійде для вашого бізнесу?

Вилкові навантажувачі вилкові Тойота, як і інша складська техніка, що випускається під егідою японського бренду, відрізняються надійністю і зразковою продуктивністю. Крім того, ви можете швидко підібрати машини для завдань будь-якого бізнесу: на ринку представлені моделі з різними типами двигуна, опціями та технічними параметрами.

Якщо перед вами стоїть завдання вибрати навантажувач, в першу чергу визначтеся саме з двигуном машини. Адже газові, дизельні та електричні навантажувачі розраховані на різні умови експлуатації. А в нашій статті ми докладніше опишемо особливості кожного з типів навантажувача.

Дизельні навантажувачі: де їх використовують?

Це найбільш популярний тип складської техніки, що використовується комерційними та виробничими складами. Прості в управлінні, економні та потужні, вони здатні інтенсивно працювати за будь-яких погодних умов. Сильні сторони дизельних навантажувачів:

  • Нижча витрата палива в порівнянні з газовими навантажувачами.
  • Мають достатню потужність для роботи з найбільш важкими вантажами: від 3,5 тонн і вище.


Однак, автонавантажувач, що працює на дизельному паливі, має і недоліки — вихлопні гази, які виробляються в процесі експлуатації навантажувача, не дозволяють працювати на ньому всередині приміщення. Тому найкраще використовувати таку техніку на відкритих майданчиках.

Чим газові навантажувачі відрізняються від інших?

Техніка з газобензиновим двигуном – універсальне рішення для роботи просто неба і всередині складу, що добре провітрюється. За рахунок покращеної системи фільтрації кількість вихлопних газів, що виділяються навантажувачем, істотно нижче, ніж у дизельних моделей.

Те саме стосується вібрації — в результаті оператор менше втомлюється під час роботи. Газові вилкові навантажувачі справляються з інтенсивним навантаженням, і можуть переміщатися за будь-яким покриттям підлоги, а конструкція їх двигуна не потребує складного сервісу. Але є й нюанси використання техніки на газу: наприклад, для заправки балона потрібно більше часу — його потрібно попередньо зняти з машини і відвезти на спеціальну заправочну станцію.

Особливості використання електронавантажувачів

Цей тип складської техніки є найбільш екологічним. Тягові АКБ забезпечують безшумну роботу навантажувача, без виділення шкідливих речовин у повітря. Це дозволяє використовувати електронавантажувач всередині магазинів, закритих складів, а також за умов, коли потрібно підтримувати стерильність приміщення. А компактні габарити та висока маневреність роблять цю техніку чудовим варіантом для робіт в обмеженому просторі.

Є й обмеження у використанні техніки з електричним двигуном:

  • навантажувач може переміщатися тільки по рівному покриттю підлоги;
  • за низької температури повітря заряд акумулятора швидко падає, що знижує продуктивність роботи;
  • для підзарядки АКБ необхідно обладнати окреме приміщення.

Чому варто купити навантажувач Toyota?

Звичайно, техніка японського бренду відноситься до преміум-класу, і в деяких може виникнути бажання заощадити, укомплектувавши склад дешевшими навантажувачами. Але бюджетна техніка ніколи не зможе зрівнятися з лідером ринку: навантажувачі Toyota прослужать довше, і заміна автопарку знадобиться ще не скоро;японські навантажувачі працюють без збоїв, захищаючи ваш бізнес від простоїв та втрати прибутку. Крім того, купуючи техніку у офіційного представника компанії в Україні ви отримуєте гарантію обслуговування в сервісному центрі Toyota, а для мешканців інших міст передбачено оперативний виїзд сервісних бригад.

Share this post

scroll to top