Як відрізнити оригінальні запчастини від неоригінальних?

Зазвичай, оригінальні автозапчастини в Україні та світі коштують дорого. Тож більшість автовласників шукають так звані аналоги — неоригінальні товари. Завдяки цьому ремонтні роботи обходяться дешевше, а транспортний засіб не підводить під час використання за призначенням. Але як відрізнити оригінал від не оригінала, якщо візуально позиції ідентичні? Різниця справді є, але можна звернутися в магазин https://welldoneparts.com.ua/, де кваліфіковані працівники допоможуть з вибором та купівлею автозапчастини.

Основна різниця між оригінальними та неоригінальними запчастинами

Варто розуміти, що оригінальні автозапчастини магазин може продавати лише за офіційною угодою з виробником. Зазвичай, їх називають представниками бренду або дистриб’юторами. Такі індикатори слугують хорошим орієнтиром, якщо автовласник бажає придбати виключно офіційні деталі з гарантією від виробника.

Також хорошою альтернативою офіційним магазинам будуть компанії, які охоплюють весь ринок. Тобто їм нерентабельно видавати аналог за оригінал, адже в асортименті є обидві категорії. В таких ситуаціях варто перевіряти сам товар на відповідність вимогам та по коду. Кожна запчастина, що є офіційним оригіналом, має індивідуальний код. Після його введення в базу — на екрані зʼявиться відповідна інформація. Це важливо, адже ніякий аналог не передбачає таку опцію.

Де можна придбати оригінальні та неоригінальні запчастини?

Якщо магазин пропонує автозапчастини — вже привід розглянути таку точку продажу. Проте, орієнтиром також мають слугувати:

  • асортимент — товари мають охоплювати різні цінові категорії;
  • сфера діяльності — оптимально, якщо магазин продає не лише нові запчастини, але й більш старі;
  • цінова політика — часто фізичні магазини продають товари по завищеній ціні, тож варто порівнювати з інтернет-магазинами.

Щоб відшукати деталь давно зняту з виробництва або на рідкісне авто, можна розглядати авторозбірки. В таких місця є як оригінал, так і репліка. При цьому, не завжди товар вживаний, пошкоджений або має явний знос через тривалу експлуатацію.

Важливість перевірки якості запчастин та пошуку відгуків від інших користувачів

Купуючи автозапчастини в Польщі, іншій країні Європи чи безпосередньо в Україні, важливо звертати увагу на якість. Саме це є ключовим параметром, коли мова йде про:

  • довговічність;
  • надійність;
  • стабільність в роботі;
  • наявність чи відсутність проблем;
  • частоту ремонту та обслуговування.

Якщо нові або вживані автозапчастини мають дефекти чи виконані неякісно, то навіть оригінальні не прослужать довго. Кожен такий фактор впливає на експлуатацію та з часом стане проблемою, яка призведе до збоїв в роботі або потенційної поломки. Як і трапляються ситуації, коли деталь конкретного виробника на практиці виявляється проблемною. Саме цей фактор дозволяє виявити відгуки реальних користувачів. Попередньо ознайомившись з ними можна уникнути багатьох типових проблем, а також дізнатися про експлуатаційні нюанси.

Корисні поради щодо відрізнення оригінальних та неоригінальних запчастин

Наважливо, чи купуєте автозапчастини з Польщі або розглядає варіанти на українському ринку, завжди варто враховувати:

  1. Комплектацію. Оригінальні деталі мають відповідне пакування, адже це не лише обличчя бренду, але й надійність.
  2. Стан. Оригінальні деталі завжди виконані охайно, не мають дефектів, неточностей та інших показників недбало ставлення до виготовлення продукту.
  3. Наявність документації про проходження сертифікації та тестування. Це є показником того, що товар пройшов перевірку за різних умов та в процесі експлуатації може витримати зазначене навантаження чи вплив зовнішніх факторів.
  4. Сумісність з транспортним засобом. Кожна оригінальна деталь має діапазон сумісності з автомобілями. Тож під час монтажу проблем з установкою не виникає, адже під час виробництва враховуються ті чи інші особливості конструкції машини.

Гарантія — ще один показник якості та оригінальності, адже кожен виробник надає в середньому рік на тестування. Тобто, якщо за цей період із запчастиною щось станеться, то можна звернутися до офіційного представника бренду та безкоштовно відремонтувати, замінити. З аналогами такого зробити неможливо. Щобільше, повернути такий товар проблематично.

Share this post

scroll to top