Технологічні інновації у фінансовому секторі: переваги миттєвих кредитних карток

Час і мобільність — найважливіші конкурентні переваги у сучасному динамічному світі. Серед виробників та постачальників виграє той, хто пропонує продукт, що враховує ці фактори. Фінансовий сектор не включення. Серед інноваційних новинок провідних банків — миттєві кредитні картки, які, на відміну від класичних, можна отримати протягом години та відразу використовувати.

Спрощена процедура оформлення не вимагає підготовки пакета документів та очікування рішення протягом кількох днів. При цьому миттєва кредитка має такі ж переваги, як і звичайна — достатній кредитний ліміт, пільговий період користування. Останній передбачає найбільш вигідні умови використання позикових коштів. Протягом нього банк не нараховує відсотки, а отже можна використати та повернути їх у визначений термін без жодної доплати. Тривалість пільгового періоду коливається в межах 30–60 днів. Важливо пам’ятати, що на зняття готівки безвідсоткові умови не розповсюджуються, тому з кредитки, навіть миттєвої, готівку краще не знімати, а використовувати лише для безготівкової оплати товарів та послуг.

За швидкість та простоту оформлення миттєвої кредитної картки клієнту доведеться поступитися її вигідністю. Для таких банківських продуктів передбачені вищі відсоткові ставки. Це обумовлено вищим ризиком банку, який не здійснює глибинну перевірку потенційного позичальника. Миттєві картки не можуть бути іменними, а отже ступінь захисту у них нижчий, ніж у класичних. Щоб нівелювати ці особливості, власнику потрібно обачно використовувати платіжний засіб, вчасно погашати борг, щоб залишатися в межах дії пільгового періоду.

Обираючи банк для оформлення миттєвої кредитки, варто зосередити увагу на таких основних параметрах картки:

  • ліміт — для нового клієнта банк пропонує невисокий ліміт, який поступово зростатиме при регулярному користуванні та своєчасному погашенні заборгованості. Якщо потрібно одразу отримати доступ до значної суми коштів, краще звертатися до банку, що вже обслуговує поточний рахунок або надає інші послуги, володіє інформацією та сформував відповідний рівень довіри до клієнта;
  • процентна ставка — для миттєвих карток може варіюватися від 25% до 70%, залежно від ступеня довіри до клієнта, його кредитної історії;
  • пільговий період — його тривалість найбільше впливає на вигідність кредитної картки, тому варто шукати пропозицію з найдовшим терміном, що може становити до 55–62 днів;
  • вимоги до позичальника — для оформлення миттєвої кредитки банк встановлює віковий ценз на рівні 18 чи 21 року, а також може вимагати довідку про стаж безперервної роботи. Щоб пересвідчитися у платоспроможності клієнта.

Для миттєвих кредиток передбачена система лояльності у вигляді різноманітних акційних програм, кешбеків, бонусів. За користування карткою банк може нараховувати бонусні бали пропорційно до розміру операцій від 0,5% до 30%, поновлюючи суму на рахунку без позикового навантаження на клієнта. Така послуга може мати універсальний характер або стосуватися лише транзакцій з компаніями-партнерами — торговими мережами, магазинами, салонами тощо. Детально про неї можна дізнатися з опису умов кредитної картки на офіційному сайті банку.

Share this post

scroll to top