Послуги на військового адвоката у Львові зросли на 300%. У чому причина?

Після початку повномасштабного вторгнення у більшості жителів України та, зокрема, Львова кардинально змінились потреби, зокрема значно зріс попит на послуги військового адвоката. Аналізуючи це питання, ми отримали від юридичної компанії «ОЛСОН», провідної компанії у сфері військового права у Львові, інформацію, що кількість звернень з питань військового права зросла на понад 300%!

Статистичні показники вказують, що переважна більшість звернень стосуються отримання відстрочки від мобілізації, проведення військово-лікарської комісії, звільнення з військової служби, виплат військовослужбовцям тощо. Ці послуги стають все більш актуальними з кожним днем війни, а також у зв’язку з постійними змінами до законодавства, що регулює військове право.

Звісно, якби не повномасштабна війна, послуга військовий адвокат у Львові не мала б такого великого попиту, як зараз. Але як виявилось, справа не лише в цьому. Спираючись на інформацію, яку нам надали юристи юридичної компанії «OLSON», ми вирішили виділити декілька основних причин такого зростання попиту. Про них більше детально далі.

Причини популяризації послуг військових адвокатів у Львові

  1. Складність та постійна зміна законодавства, яке регулює порядок призову, проходження військової служби та звільнення з неї. Основним законом, який регулює питання мобілізації є Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», а проходження військової служби та звільнення – Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Ці два акти, а також і інші у цій сфері, постійно змінюються та коригуються, а у публічному просторі постійно виникають все нові і нові пропозиції щодо змін. Звісно, непідготовленим людям, деколи важко зрозуміти усі нюанси та особливості змін в законодавство та як воно впливає на їх життя. Саме тому вони й звертаються до юристів.
  2. Недобросовісна поведінка працівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Юристи компанії «ОЛСОН» розповіли десятки історій про те як працівники ТЦК та СП насильно затягують чоловіків в приміщення «військкоматів» та змушують проходити військово-лікарські комісії. Звісно, це робиться без дотримання передбачених законодавством процесуальних норм і з порушеннями прав громадян. У таких випадках, як вказують юристи, час відіграє дуже важливу роль і чим швидше ви звернетесь за допомогою – тим більша ймовірність, що ви зможете відстояти свої права.
  3. Ігнорування підстав для відстрочки та звільнення з військової служби. Ця проблема характерна як для військовозобов’язаних, так і для військовослужбовців. Посадові особи ТЦК та СП та командири військових частин часто ігнорують рапорти та заяви, вимагають додаткові документи, яких навіть не існує та роблять усе можливе, щоб затягнути процес отримання відстрочки від військової служби чи звільнення з неї.
  4. Неналежне проведення військово-лікарської комісії. Військово-лікарська комісія (ВЛК) є спеціальною організаційною структурою, яка має на меті визначення придатності громадян для військової служби. Неодноразово військовослужбовці або військовозобов’язані потрапляють у ситуацію, коли військово-лікарська комісія не зважає на існуючі захворювання, не встановлює сукупності захворювань або й зовсім ігнорує їх. У таких випадках, як вказують юристи, доцільно оскаржувати висновок ВЛК і відстоювати свої права.
  5. Відсутність соціального забезпечення військовослужбовця, затримки  заробітної плати та інших виплат. Один із юристів компанії “OLSON” наголосив на важливості юридичної підтримки в цей непростий час: «Військовослужбовці та їхні родини часто стикаються з низкою юридичних проблем, починаючи від питань соціального забезпечення та закінчуючи захистом своїх прав у суді»

Таке зростання попиту на послуги військових адвокатів у Львові відображає загальну тенденцію в Україні, де правова допомога стає все більш важливою та затребуваною. Кожен українець починає задумуватись про те, як захистити свої права та інтереси в сьогоднішніх умовах, а кваліфікована та якісна юридична допомога – перший крок до цього.

#реклама

Share this post

scroll to top