Дрогобиччина отримала пожежну машину від польських партнерів

Спецавтомобіль отримали завдяки співпраці Дрогобицької РВА з адміністрацією польського міста Санок. З початку великої війни це місто надало для українців тисячі тонн гуманітарної допомоги та прихистили тисячі українців, і така підтримка не припиняється.

Перебуваючи з робочим візитом у місті Санок, начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк особисто подякував бургомістру Санока Томашу Матушевські, секретарю міста Санока Богдану Струсю та окружному коменданту державної пожежної охорони в Саноку Гжегошу Оленячу за таку необхідну в наш час допомогу для району та вручив нагороди від Дрогобицької РВА.

«Це вже пʼята «пожежна», яку за весь час повномасштабного вторгнення нам вдалося залучити від іноземних партнерів. Щиро радію такій допомозі, а також усвідомленню польських братів, що війна росії проти України є нашою спільною боротьбою, а не лише українського народу. Бо у нас немає іншого вибору. Маємо разом видворяти окупанта з української землі. У цій війні ми по одну сторону барикад і ніякі зовнішні впливи не зможуть цього змінити! Niech żyje Polska! Слава Україні!», — зазначив Степан Кулиняк.

Окрім спеціалізованого автомобіля, пожежний комплекс оснащений додатковим аварійно-рятувальним обладнанням та пожежно-технічним інструментом. Його собівартість сягає декількох мільйонів гривень.

Залучити пожежну машину вдалося завдяки вихідцю з України Ігорю Костіву, який понад 30 років проживає у Польщі, але про допомогу своїй країні не забуває. Він разом з дрогобицьким підприємцем Романом Мулем стали комунікаційним містком, результатом перемовин якого стало пожежне авто для Дрогобиччини.

Share this post

scroll to top