На Львівщині за час великої війни облаштували 9,2 тисячі місць для проживання переселенців

У Львівській області від початку повномасштабної війни облаштували 9200 місць проживання для ВПО, на що було спрямовано понад 800 млн грн.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

«Для збільшення житлового фонду розробили обласну Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів – програму, якій немає аналогів у інших областях. Окрім того,й1′ ми залучили до співпраці 27 донорських та благодійних організацій, територіальні громади. За два роки спільно ми показали достойний результат – понад 9 тисяч облаштованих місць для проживання вимушених переселенців», – зазначив заступник начальника ЛОВА Андрій Годик.

У межах облаштування місць для внутрішньо переміщених осіб у 2022-2023 роках розпочали впровадження 172 проєктів, з яких 70 завершили, 89 – у процесі реалізації, 13 – на стадії проєктування.

Для облаштування 9297 місць вже скерували 823,2 млн грн: обласний бюджет – 408 млн грн (або 50%), донорські кошти – 273,6 млн грн (або 33%), кошти громад – 136,4 млн грн (або 16%), державний бюджет – 5,2 млн грн (або 1%).

«Цьогоріч плануємо максимально завершити уже розпочаті проєкти. Окрім того спільно з Міжнародною організацією з питань міграції та GIZ маємо намір зреалізувати ще два масштабні житлові проєкти орієнтовною вартістю 430 млн грн. Слова вдячності усім нашим партнерам, які підтримують та допомагають в цей нелегкий час», – наголосив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Актуально та оперативно у Telegram: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top