Уряд дозволив не платити за неякісні комунальні послуги

Денис Шмигаль запевняє, що діятиме чіткий алгоритм, який ґрунтується на принципі «плати за те, що отримав»

Українці по-новому платитимуть за комуналку. Влада розробила та  запровадила чіткий алгоритм – плати за те, що отримав. Тобто, користувачі не будуть віддавати гроші за неякісні послуги, або ж послуги,  які отримали не в повному обсязі. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

За словами прем’єр-міністра, новий принцип оплати будуть використовувати для перерахунку таких комунальних послуг, як тепло і  гаряча  вода, централізоване водопостачання та водовідведення, а  також вивезення сміття.

Тарас Мельничук, представник КМУ у парламенті, уточнив, що затверджено Порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості. Цим Порядком визначено механізм та умови здійснення перерахунку вартості послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами (управління побутовими відходами – за умови укладення відповідного договору зі споживачами) за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості; передбачено кількісні та якісні характеристики надання комунальних послуг, що враховуються при здійсненні виконавцем комунальних послуг перерахунку вартості таких послуг у разі їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top