Вітряки приноситимуть бюджету Трускавця 2 млн грн

фотоколаж – Варто

Наприкінці 2023 року в Трускавецькій громаді на Карпатському хребті запрацювала найбільша в області вітроелектростанція. За рік її роботи надходження до бюджету становитимуть близько 2 млн грн.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив голова Трускавецької територіальної громади Андрій Кульчинський.

«До введення в експлуатацію готувалася вітроелектростанція на території Трускавецької громади на Карпатському хребті. Її вартість, а це були кредити Європейського банку реконструкції та розвитку, – 54 млн євро… І в кінці 2023 року станція потужністю 54 МВт прийнята була в експлуатацію та приєднана до загальної енергосистеми країни», – розповів очільник громади.

За його словами, ця вітроелектростанція планувалася ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, але тут цінність цих інвестицій в тому, що таке рішення прийняли під час війни.

Зведена вітроелектростанція – це українсько-чеське підприємство, зараз вона є найбільшою у Львівській області.

«Висота стояків – 100 метрів, всього налічує 10 вітряків. Цінність для Трускавця в тому, що від цієї станції заведені три силові кабелі до міської підстанції, і це суттєво покращує стабільність і якість струму, який заходить в місто. Тому що Трускавець розвивається і потребує додаткового джерела електрики», – зазначив Кульчинський.

Він додав, що самі вітряки були завезли з Європи, бо в Україні вітряки не виробляються.

Для бюджету громади, зауважив Кульчинський, робота вітроелектростанції – це ще і податок на нерухомість, податок за оренду землі, а також нові робочі місця.

«Ми порахували, що за рік ці надходження в бюджет будуть десь близько 2 млн грн», – резюмував керівник громади.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top