У Трускавці на місці пам’ятки архітектури незаконно будують готель, – прокуратура

У Трускавці на території пам’ятки архітектури зводять готель, не маючи на це всіх відповідних погоджень. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Йдеться про земельну ділянку, площею 0,2 га. На якій саме вулиці розташована, не уточняють, однак відомо, що на ділянці знаходиться пам’ятка архітектури XIX ст.

Встановлено, що зараз власник землі будує тут готель, не маючи відповідних дозволів, які слід отримати у таких випадках.

«На цей час власник землі на території пам’ятки веде будівництво без погодженої проєктної документації, а також без відповідного дозволу уповноваженого органу охорони культурної спадщини. Це це може привести до пошкодження чи знищення пам’ятки архітектури місцевого значення», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що Трускавецька міська рада видала дозвіл на проєктування цього готелю. Однак це рішення, на думку прокурорів, прийняли незаконно, порушивши чинне містобудівне та пам’яткоохоронне законодавства.

Відтак прокуратура в суді хоче скасувати дозвіл на будівництво готелю, який видала мерія Трускавця. Розгляд справи триває.

Джерело – portal.lviv

Share this post

scroll to top