«Львівобленерго» почало вимикати світло боржникам

Мешканцям Львівщини, які мають борги за світло, почали призупиняти подачу електроенергії. Про це повідомили у пресслужбі «Львівобленерго».

«Нещодавно з ініціативи постачальника універсальних послуг (ТОВ «Львівенергозбут») енергетики скерували побутовим споживачам, які заборгували за електроенергію, офіційні повідомлення про відключення. А днями за поданням постачальної компанії «Львівобленерго» розпочало припиняти електроживлення боржникам», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Кабмін зняв мораторій на відключення електропостачання українців на неокупованих територіях та на територіях, де немає активних бойових дій. Львівська область, як і більшість інших областей України, не підпадає під категорії фронтових територій. Тому уряд дозволив тут відключати населення через борги.

Енергетики наголошують, що в такому випадку відновлення подачі світла може бути тривалим, а також потребує додаткових фінансових витрат. Спершу боржнику потрібно погасити борг і наступного робочого дня після відключення звернутись до постачальника універсальних послуг (ТОВ «Львівенергозбут»), аби отримати рахунок на повторне підключення.

«Подачу електроенергії відновлять після сплати рахунку та погашення боргу протягом 3 робочих днів у містах та протягом 5 робочих днів у сільській місцевості», – вказано в повідомленні.

Аби не залишитись без світла, мешканців Львівщини закликають вчасно оплачувати платіжки, а якщо є заборгованість, терміново її погасити.

Share this post

scroll to top