Чи є різниця між автоцивілкою в різних компаніях

Багато власників автомобілів обізнані про необхідність оформлення обов’язкової автоцивілки, але розумітися на тому, як правильно вибрати відповідний документ, починають лише з досвідом. До того, як такий досвід з’явиться, вони можуть або переплачувати за послуги, або, навпаки, економити, наражаючи себе на ризик. Щоб одразу розібратися та вибрати корисний документ за оптимальною ціною, важливо знати відповіді на такі запитання.

Що таке автоцивілка

Страховий поліс ОСЦПВ не пов’язаний зі страхуванням самого транспортного засобу. Це захист відповідальності власника перед іншими учасниками дорожнього руху.

Необхідність створення такого виду страхування пояснюється так: уявіть, що ви володієте автомобілем, і у вашу машину врізається вантажівка. Однак водій вантажівки не має коштів для компенсації ваших збитків. У результаті починаються судові процеси, відшкодування відбувається поетапно, і ваш транспортний засіб залишається довгий час у ремонті через необережність іншого водія.

З метою запобігання подібним ситуаціям держава накладає обов’язок страхування відповідальності. Механізм роботи цього процесу наступний: власник автомобіля оформлює страховий поліс, який діє впродовж певного періоду. І якщо протягом цього часу відбувається ДТП з вини власника авто, то страхова компанія зобов’язується відшкодувати збитки замість клієнта.

Від чого залежить вартість поліса ОСЦПВ

Фактори, що впливають на вартість автоцивілки, включають наступне:

  • місце реєстрації ТЗ. Страховка для автомобілів, зареєстрованих у столиці, завжди буває дорожчою в порівнянні з полісом для авто з сільських районів. Це зумовлено більшою ймовірністю аварій у великих містах із напруженим трафіком;
  • об’єм двигуна. Чим він більший, тим вища вартість страховки, що пояснює різницю в цінах для легкових автомобілів, вантажівок та мотоциклів.
  • вік водія. Статистика свідчить, що досвідченіші власники діють помірковано, тому вони можуть розраховувати на вигідніші умови страхування.

Крім того, на ціну страховки вплине наявність або відсутність франшизи, а також її розмір (наприклад, нульова або 2000 грн).

Чи є різниця між страховками від різних компаній

З одного боку, можна подумати, що страхові послуги, які надають компанії, є однаковими. Проте це не так. Пропозиції, які є на ринку, відрізняються за такими параметрами:

  • ціна страхового поліса;
  • розмір франшизи;
  • додаткові варіанти збільшення страхового ліміту;
  • наявність цілодобової сервісної підтримки та інших додаткових сервісів.

Вибираючи страховий поліс, варто звернути увагу на надійність компанії, яка надає послуги. Зокрема, має значення термін роботи організації на страховому ринку України, наявність ліцензій, місце в профільних рейтингах, швидкість і повнота виплат за оцінками клієнтів. Такий детальний аналіз пропозицій не займе багато часу, але гарантує, що ви зможете вибрати найкращий варіант страхування від надійної компанії, що є важливим для кожного водія.

Прикладом надійної організації є страхова компанія «УНІКА» (https://uniqa.ua/). Вона працює в Україні вже майже 30 років, постійно прагне підвищити якість своїх послуг. Спеціалісти компанії оперативно реагують на зміни в страховій галузі, пропонують інноваційні продукти. Крім того, «УНІКА» системно вдосконалює свої онлайн-сервіси, робить їх зручнішими для клієнтів.

Відмінна репутація СК «УНІКА» підтверджується високим рейтингом у різних сферах страхування. Компанія регулярно виплачує близько 100 мільйонів гривень страхових відшкодувань щомісяця, що є яскравим підтвердженням її надійності.

Share this post

scroll to top