В атаці на Київ і Харків загинули четверо людей, 92 поранені, – Зеленський

Внаслідок ракетної атаки російських окупантів 2 січня на Київщину, столицю та Харків загинули четверо людей, ще 92 отримали поранення. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Київ та область, Харків. На цей час відомо про 92 поранених. Усім надається допомога. На жаль, четверо людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким», – сповістив він.

На місцях триває ліквідація наслідків, залучено більше 500 рятувальників, комунальників, енергетиків та правоохоронців.

Володимир Зеленський подякував військовим ППО за «неймовірну роботу» протягом останніх трьох діб.

«Із 31 грудня російські нелюди застосували вже близько 170 «шахедів» і десятки ракет різних типів. Абсолютна більшість із них була спрямована по цивільних обʼєктах. Я дякую всім партнерам, які допомагають у зміцненні нашого повітряного щита. І очевидно, що це допомагає рятувати сотні життів щодня і щоночі, які були б забрані російським терором, якби не «петріоти» та інші захисні системи», – підкреслив глава держави і додав, що Україні потрібно ще більше посилювати систему ППО.

Нагадаємо, вранці 2 січня російські окупанти атакували Україну. Ракети змінювали свій курс, але зрештою полетіли на Київ. На столицю згодом ворог запустив й аеробалістичні ракети «Кинджал».

Вже відомо про влучання у Києві та 20 постраждалих. На місцях працюють рятувальники та інші служби. В Київській області загинуло подружжя, ще шестеро отримали поранення. Є значні руйнування.

У Харкові російська ракета вбила одну людину, 41 особа поранена.

Share this post

scroll to top