Над Києвом збили близько 10 «кинджалів» та понад 60 інших ракет

Зранку 2 січня сили протиповітряної оборони уразили в районі Києва всі ударні безпілотники типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток «кинджалів».

Про це повідомили в КМВА.

Там відзначили, що повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин. Спершу росіяни запустили на столицю приблизно 15 безпілотників Shahed.

Після цього понад 15 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети «Кинджал».

«Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено усі БпЛА Shahed та понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 “Кинджал” (остаточно тип і кількість дадуть Повітряні сили)», — повідомили в КМВА.

Унаслідок масованої ракетної атаки в Києві є руйнування житлової забудови, пошкодження інфраструктури. Є потерпілі. У Солом’янському районі зафіксовано загоряння багатоповерхових житлових будинків: вогонь заблокував людей на поверхах. Рятувальники проводили евакуацію людей.

За останніми даними мера Віталія Кличка, одна постраждала померла в кареті «швидкої», 27 людей госпіталізували в Соломʼянському районі столиці, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки.

У Києві зранку прогриміла серія потужних вибухів. На столицю окупанти випустили балістичні ракети. Падіння уламків зафіксували у деяких районах, є проблеми зі світлом та водою. Також під масованим ракетним ударом опинився Харків.

Share this post

scroll to top