Як слухати музику вдома та не заважати сусідам: що каже закон

В Україні більшість міського населення мешкає в багатоповерхових та багатоквартирних будинках. Для забудовника це найвигідніший спосіб розселити велику кількість людей на обмеженій території. І якщо ви живете саме у такому будинку, намагайтесь поводитись так, аби не заважати вашим сусідам. Своєю чергою, ви маєте повне право вимагати й від сусідів, аби вони поважали ваше право на сон, тишу та відпочинок.

Як слухати музику і не заважати іншим

Найпростіший спосіб – купити бездротові чи дротові навушники. Це дуже зручно для всіх. Втім, іноді бувають такі ситуації, коли до вас приходять гості, ви влаштовуєте вечірку й хочете, щоб музика звучала голосніше. В такому випадку слід звернути увагу на бездротові портативні колонки Divoom, що забезпечують якісне звучання. Однією з переваг колонок Divoom є їхня ціна – вони коштують значно дешевше у порівнянні з портативними динаміками інших відомих брендів, наприклад JBL або Marshall.

Divoom – це китайський виробник, що почав випускати аудіотехніку у 2006 році. У 2008 році компанія вже мала декілька заводів на території Китаю. В Україні колонки Divoom з’явилися на початку 2010-х років і відразу привабили покупця завдяки наступним перевагам:

  1. Якість звуку: Divoom відомий своєю високоякісною аудіотехнікою, яка забезпечує чіткий і потужний звук навіть у портативних пристроях.
  2. Дизайн: Вироби Divoom відрізняються стильним та естетично приємним дизайном. Вони не лише функціональні, але і привабливі з зовнішнього вигляду.
  3. Інновації: Divoom постійно впроваджує нові технології у свої продукти, такі як світлодіодні ефекти, функції синхронізації з мобільними додатками.
  4. Портативність: Колонки Divoom зазвичай мають компактний розмір та легко переносяться, що робить їх ідеальними для використання в дорозі або на відкритому повітрі.
  5. Зручне управління: Багато моделей Divoom оснащені зручними елементами керування, такими як сенсорні панелі або кнопки, що дозволяє легко налаштовувати параметри програвання музики.
  6. Батарея: Велика частина портативних колонок Divoom оснащена потужними акумуляторами, що забезпечують тривалий час роботи від одного заряду.

Вартість акустики Divoom в інтернет-магазині офіційного дилера в Україні стартує від 1499 грн. Вологозахищені колонки можна використовувати навіть у душовій, або брати з собою на пікніки. Є в модельному каталозі компанії навіть системи з бездротовими мікрофонами, що дозволяє не лише слухати, а й підспівувати під улюблені пісні чи гітарні акорди.

Як слухати музику, не заважаючи сусідам

Іноді ми забуваємо, що живемо у багатоквартирних будинках і можемо заважати сусіду, який спить після нічної зміни чи працює за комп’ютером. В Україні діють наступні санітарні норми щодо гучності звуків у житлових приміщеннях (вони можуть змінюватися залежно від міста та регіону):

  • Допустимий рівень шуму вдень складає 55 дБА, вночі 40 дБА;
  • Шуміти, не перевищуючи встановлені норми, можна з восьмої ранку до 22-ої години;
  • У разі порушення норм сусіди мають право викликати поліцію, але їм треба зафіксувати факт порушення спокою та перевищення встановлених норм.

Відповідно, якщо ви влаштували гучну вечірку з музикою й забули подивитися на годинник, не дивуйтесь, якщо до вас завітають поліціянти та попросять зробити музику тихіше. У разі ж, якщо мешканці регулярно порушують спокій, на них можуть бути складені адміністративні протоколи за статтею 182 КУпАП. Сума штрафу становить від п’яти до 15 неоподатковуваних мінімумів. Також закон передбачає вилучення джерел шуму, якщо людина постійно порушує чинні правила щодо рівня гучності у житлових приміщеннях та на прилеглих прибудинкових територіях.

Share this post

scroll to top