Що таке юридична особа і які ознаки їй властиві?

Багато людей задаються питанням: «Що таке юридична особа?».

Юридична особа – це підприємство, корпорація чи організація, які успішно завершили процедуру реєстрації відповідно до законодавства. Важливо, що в офіційному найменуванні юридичної особи необхідно вказати її статутну форму та власну унікальну назву.

Отримати більше інформації на тему можна перейшовши за посиланням:

https://youcontrol.com.ua/topics/shcho-take-yurydychna-osoba/

Обов’язкові ознаки юридичної особи

Обов’язковими ознаками юридичної особи є:

  1. Існування унікальних засновницьких документів, де чітко визначена система управління та структура відділів для виконання специфічних завдань, що закріплені в установчому акті даної юридичної істоти.
  2. Володіння активами. Це складає статутний капітал юридичної особи, окремий фінансовий баланс. Додатковою проявою її незалежності є наявність корпоративного банківського рахунку.
  3. Здатність нести особисту матеріальну відповідальність за результати власної господарської діяльності. Відповідальність за зобов’язання забезпечується активами компанії. В певних випадках, які передбачені законодавством або установчими актами, засновники або учасники юридичної структури можуть нести додаткову особисту фінансову відповідальність за її зобов’язаннями.
  4. Можливість представляти інтереси в судових процедурах як позивач або відповідач.

Як виконати перевірку юридичної особи в українських реєстрах?

Недобросовісні юридичні суб’єкти можуть завдати матеріальної, іміджевої та іншої шкоди іншим організаціям чи фізичним особам. Запобігти подібним негараздам можливо, якщо перед розпочатком співпраці переконатися у добросовісності юридичної істоти. Оптимальною варіантом є проведення комплексного аудиту інформації у офіційних реєстрах та базах даних.

Для прикладу, в Єдиному державному реєстрі можна здійснити перевірку актуальності реєстрації юридичної структури. Для цього потрібно вказати назву компанії або ІПН. Різні інші реєстри включають інформацію про податкову дисципліну, судову історію, активи, наявність ліцензій та інші аспекти діяльності компанії.

В системі YouControl всі ці дані об’єднані в єдину анкету. З її допомогою ви гарантовано отримаєте всю доступну інформацію та не пропустите важливі деталі. Плюс, можна використовувати аналітичні інструменти платформи, щоб приймати обдумані рішення стосовно співпраці з певною юридичною інстанцією.

Share this post

scroll to top