Тарифи у маршрутках з Дрогобича до сіл Ступниця та Медвежа повернуться до попереднього рівня

Тарифи на маршрутах, де замовником є Дрогобицька РДА, станом на сьогодні, не зросли

З метою недопущення необґрунтованого підняття тарифів на маршрутах, де замовником виступає Дрогобицька РДА, 10 жовтня відбулась нарада з перевізниками, де їх було застережено щодо такого здорожчання.

На нараді також було встановлено, що перевізник ТзОВ «КАНЗАС» з 9 жовтня на маршруті Дрогобич-Ступниця збільшив вартість проїзду на 7 грн., Дрогобич-Медвежа – на 5 грн. без попереднього повідомлення Дрогобицької РДА. Після тривалих дискусій, перевізник погодився повернути тариф до попереднього розміру.

Станом на сьогодні, Дрогобицька РДА є замовником на наступних маршрутах:

На цих маршрутах з початку повномасштабного вторгнення, було збільшено вартість проїзду на 2-3 грн. Однак, додамо, що враховуючи зміну вартості палива за останні місяці в майбутньому є можливість збільшення вартості проїзду на вищевказаних маршрутах.

Відповідно до постанови Кабміну скасовано державне регулювання тарифів на перевезення пасажирів на приміських і міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах, тобто тарифи на такі маршрути є вільними. В той же час повноваження щодо встановлення тарифів в межах населених пунктів належить до компетенції виконавчих органів сільських, селищних, міських рад. Таким чином, тарифи на пасажирські перевезення на міжобласних, внутрішньообласних, внутрішньорайонних, приміських автобусних маршрутах загального користування державою не регулюються, тобто є вільними.

Відтак, у замовника послуг, в даному випадку – Дрогобицької РДА, відсутня законодавчо визначена можливість безпосередньо впливати на розмір тарифу на перевезення пасажирів.

Share this post

scroll to top