У Дрогобичі представлять виставу UNIVERSUM з акторами-переселенцями

16 та 17 серпня о 19:00 у Народному домі імені Івана Франка відбудеться вистава UNIVERSUM (Фантазія на світ Бруно Шульца). Під час неї проведуть благодійний збір коштів на підтримку ЗСУ.

Жанр — сюрреалістична історія з елементами побуту та перформативними акціями, режисер – сценарист, сценограф Іван Шаран (з Києва).

Діє обмеження по віку — вхід лише для повнолітніх.

Актори, залучені до заходу, раніше разом не працювали, тож режисер хоче створити творчий ансамбль, щоб реалізувати свій задум. Основний елемент репетицій — проведення акторських тренінгів, і саме це допоможе існувати акторам як “один організм”.

“Актуальність нашого проєкту найперше в тому, що ми створюємо театральну виставу на основі текстів відомого польського поета, народженого в Дрогобичі, — Бруно Шульца. Тексти, які він писав 80 років тому, знову стають актуальними та доречними, оскільки роки Бруно Шульца припали в час нацистської окупації та Другої світової війни. Сьогодні історія знову повторюється, а нашим ворогом є російський окупант. У виставі більша частина акторів — це внутрішньо переміщені особи і усі вони професійні актори театрів Маріуполя, Сєвєродонецька, Харкова та Києва. Деякі з цих театрів вже більше не існують, оскільки були знищені російською ракетою”, — розповідає дрогобицький художник та актор Олександр Максимов.

Серед акторів – Олександр Сердюк (Харків), Ліна Підцерковна (Київ), Антоніна Гладка (Сєвєродонецьк), Лариса Трояновська (Київ), Мирослав Візор (Дрогобич), Вікторія Агафонова (Маріуполь), Ірина Панів (Київ), Тетяна Цебак (Київ), Ельнара Алієва (Харків), Даниїл Мисін (Харків), Олена Дмитрієва (Дрогобич), Єва Райська (Дрогобич) та Олександр Максимов (Дрогобич).

Вартість квитка 200 грн.

Реєстрація є обов’язковою, для цього потрібно заповнити Google форму.

Share this post

scroll to top