iPhone 15: які з нововведень вразили перших користувачів

Смартфони від Apple завжди викликають піднесені очікування, і iPhone 15 не виняток. У цій статті ми розглянемо ряд цікавих особливостей нової моделі, а також визначимо, які з них найсильніше вразили перших користувачів.

Новий алюмінієвий корпус

Корпус iPhone 15 залишається вірним загальному стилю з прямими гранями, але краї стали більш округленими, що робить його більш приємним для тримання в руках. Крім того, корпус виготовлений із переробленого на 75% алюмінію, і задня панель стала матовою, надаючи пристрою більш сучасний вигляд.

Вдосконалений дисплей та економія енергії

iPhone 15 має пікову яскравість, що досягає 2000 ніт на сонці, що покращує видимість зображення навіть при яскравому сонячному світлі.

Також замість «чубчика» користувачі отримують Dynamic Island, що був доступний лише в «прошках» 14-ї серії. Цей виріз не лише красиво виглядає, а являє собою статус-бар, розширюючись за потреби. На «Динамічному острові» можна переглядати основні сповіщення, а також керувати деякими застосунками в фоновому режимі.

У цій моделі впроваджено спеціальний чип для економії енергії, який керує яскравістю та іншими параметрами дисплея, щоб зберігати заряд батареї на довший час.

Покращені функції камери

Ваш iPhone 15 може миттєво перетворювати звичайні фотографії на знімки в портретному режимі. Це робить процес фотографування більш креативним і захопливим. Фронтальна камера iPhone 15 отримала автофокус, а також функцію розмиття фону на світлинах після їхнього знімання. Це дозволяє вам створювати креативні портрети зі звичайних фотографій.

Відгуки

Представники ЗМІ, експерти та вибрані відеоблогери вже встигли переглянути нові апарати та поділитися своїми враженнями:

  • Тепер ви можете заряджати свій iPhone 15 за допомогою того ж кабелю, який використовуєте для інших гаджетів у вашому будинку, USB-C.
  • Користувачі високо оцінили налаштовану кнопку дії у «прошках», яка замістила перемикач режимів звуку та може виконувати функцію запуску програми «Камера», а також діяти як фізична кнопка спуску затвора. 
  • Експерти назвали 5-кратний телеоб’єктив з фокусною відстанню 120 мм і тетрапризмою неймовірним досягненням, назвавши його «найкращою камерою від Apple», але вона доступна лише для моделі Pro Max. 
  • Власники нових iPhone 15 Pro оцінили зниження ваги до 187 грамів (на 9% менше, ніж попередня модель).

Висновки

Вдосконалення iPhone 15 надали ряд суттєвих переваг лінійці над попередніми. Окрім вирішення характерних для айфонів проблем у використанні смартфона при яскравому світлі та швидкої втрати заряду, деякі зміни, як от полегшення корпусу, універсальний кабель та потужна камера, — викликали значну позитивну реакцію експертів і користувачів.

Share this post

scroll to top