У Дрогобичі спіймали ще одного “бізнесмена”, який допомагав ухилянтам

На Львівщині правоохоронці затримали ще одного «організатора» незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон

Зловмисника викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львіської Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Як встановили правоохоронці, 47-річний мешканець Дрогобицького району, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за розбій, взявся переправити військовозобов’язаного чоловіка через державний кордон України у Республіку Польща.

Свої «послуги» він оцінив у 3500 умовних одиниць. За ці кошти зловмисник повинен був внести особисті дані ухилянта у відповідну систему, консультувати, а також допомогти йому у перетині кордону, зокрема, забезпечити транспортом.

30 серпня правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у Дрогобичі під час одержання ним завдатку від посередника у сумі одна тисяча Євро. Решту грошей він мав одержати після успішного завершення «операції».

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Національна поліція України Управління СБ України у Львівській області Львівська обласна прокуратура

Share this post

scroll to top